• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

24.06.2021

14:22

NOĆNE RESTRIKCIJE VODE U NOVOM SADU! Upozorenja i apeli nisu urodili plodom, evo gde su uvedena ograničenja!

S.K.

Vesti

NOĆNE RESTRIKCIJE VODE U NOVOM SADU! Upozorenja i apeli nisu urodili plodom, evo gde su uvedena ograničenja!

Podeli vest

Posle apela i upozorenja građanima da se racionalno troši voda za piće JKP “Vodovod i kanalizacija” je odlučilo da uvede noćne restrikcije u više naselja u okolini Novog Sada

- Početkom sedmice apelovali smo na racionalnu potrošnju i upozorili da sremska strana grada neodgovorno troši vodu, ali stanje na terenu se nije poboljšalo. Da bi smo zaštitili sistem i obezbedili dovoljne količine vode za sve sugrađane , primorani smo da uvedemo restrikcije u vodosnabdevanju.

Bez vode će biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci, u periodu od 20 časova do 05 sati. Napominjemo da će institucije od vitalnog značaja koje se nalaze u gore navedenim naseljima sve vreme imati vodu.

Takođe, smanjen pritisak će imati korisnici u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi. Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom restrikcije će se obustaviti kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje – navode iz Sektora za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća.

Foto: Pixabay

 

Oni dalje pojašnjavaju da je juče, a pogotovo u večernjim satima, zabeležena abnormalna potrošnja pijaće vode koja je ugrozila redovno vodosnabdevanje korisnika.

- Iako je Fabrika vode radila bez zastoja i proizvodila maksimalne količine vode za piće, a reni bunari i pumpe potiskivali iznad projektovanog kapaciteta, neracionalna potrošnja onemogućila je stabilan pritisak u distributivnom sistemu. Enormni skok nenamenske potrošnje zabeležen je na sremskoj strani grada gde je registrovano više od 40 odsto utrošene pijaće vode u odnosu na uobičajene parametre. Zbog toga tokom prethodne noći sugrađani na bačkoj strani grada u pojedinim periodima nisu imali vodu.

To se pogotovo manifestovalo na rubnim delovima mreže i u gradu na višim spratovima zgrada koje nemaju hidropak – navode u „ Vodovodu“ i dodaju: Prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu.

Ponavljamo da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vodom za piće pune bazene, pa preti nestašica vode u Novom Sadu!
Srbija

Vodom za piće pune bazene, pa preti nestašica vode u Novom Sadu!

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” uputilo je hitan apel Novosađanima, kako bi prestali da neracionalno troše voduz za piće, jer je primećen nagli skok u potrošnji vode zbog čega postoji mogućnost da će pojedina naselja u potpunosti ostati bez snabdevanja vodom u narednim danima

21.06.2021

13:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set