• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

06.08.2021

07:14

STIŽE NAM JOŠ JEDAN VRELI TALAS! Evo do kad će u Srbiji potrajati svežiji dani, a kad nam dolazi VRELI AFRIČKI VAZDUH

Vesti

STIŽE NAM JOŠ JEDAN VRELI TALAS! Evo do kad će u Srbiji potrajati svežiji dani, a kad nam dolazi VRELI AFRIČKI VAZDUH

Podeli vest

Nakon osveženja koje je donelo pljuskove, pad temperature i lokalne nepogode, u Srbiji se već od petka 6. avgusta očekuje sunčano i toplije i meteorolozi predviđaju od nedelje veoma toplo vreme uz povratak tople vazdušne mase sa severa Afrike, koja donosi temperature od +35 i više stepeni.

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je pogoršanje i da su poremećaji, uz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, zahvatili Vojvodinu i doneli su u četvrtak snažne pljuskove s grmljavinom i nepogode. Oblačnim padavinskim sistemom bili su zahvaćeni Bačka, Srem i Podrinje i severozapadnim delovima doneo je veoma obilne pljuskove sa grmljavinom. Znatno svežija vazdušna masa i skretanje jugozapadnog vetra na severozapadni spustila je temperature u ovim predelima Srbije od 24 do 30 stepeni.

Istovremeno su ostali predeli Srbije, navodi Đurić, bili ispred ovih poremaćaja i njima je vladalo toplo jugozapadno strujanje sa maksimalnom temperaturom višom od 30 stepeni, na jugoistoku zemlje i do 38. Ali, kasnije, sredinom dana hladni front je doneo i ostalim delovima Srbije grmljavinske pljuskove, osim na jugu i jugoistoku, gde je i postojala mogućnost da izostanu.

- Već danas ciklon i hladni front biće istočnije od nas, pa nas očekuje razvedravanje. U petak u većem delu Srbije biće pretežno sunčano, ali znatno prijatnije, povremeno uz umerenu oblačnost. U prilog ugodnom vremenu ići će i umeren do pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 25 do 30 stepeni, u Beogradu do 27 stepeni. Posle podne samo na jugu i u brdsko-planinskim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom – kaže Đorđe Đurić.

Foto: Pixabay

Opet nam sledi topao talas

Za vikend i u ponedeljak biće ponovo sunčano, poručuje meteorolog. Maksimalna temperatura u subotu će se kretati od 29 do 32 stepena, i te temperature su prosečne i uobičajene za ovaj deo godine.

- Već u nedelju i ponedeljak će pod uticajem grebena sa jugozapada uslediti dodatni priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike, pa će maksimalna temperatura biti od 34 do 38 stepeni Celzijusovih, u Beogradu do 36 stepeni – kaže Đurić.

O novom toplotnom talasu i njegovom trajanju precizni podaci biće poznati u naredna dva do tri dana, dok petodnevna vremenska prognoza RHMZ predviđa sunčano i toplo vreme širom zemlje, u Nišu u nedelju i ponedeljak i do 37 stepeni, Kragujevcu 36 i 35, Novom Sadu 35 i 32 i Beogradu 35 i 33 stepeni. Slična temperatura se očekuje i u utorak.

Osim u Beogradu, gde se do utorka 10. avgusta očekuju noćne temperature od 22 stepena, većina gradova u Srbiji imaće nižu noćnu temperaturu, od 15 do 18 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set