• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2020

12:37 >> 13:04

(FOTO) INTERNET PUN OGLASA ZA PRODAJU MASKI: Ovako izgledaju sumnjivi prodavci. Izbegavajte ih!

Zaštitnik potrošača

(FOTO) INTERNET PUN OGLASA ZA PRODAJU MASKI: Ovako izgledaju sumnjivi prodavci. Izbegavajte ih!

Podeli vest

Interenet je ovih dana preplavljen oglasima za prodaju maski i sredsatva za dezinfekciju

Potrošači, budite OPREZNI prilikom kupovine zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju preko interneta!

U Nacionalnoj organizaciji za zaštitu potrošača kažu da im je niz građana dostavilo upite u vezi sa raznim proizvodima za dezinfekciju i zaštitnim maskama koji se ovih dana prodaju online po visokim cenama.

Foto: facebook.com

Kako kažu u NOPS-u, važno je da znate da ova pojava ima najmanje 2 problematična segmenta, a to su:

1. Cena
Primećeno je da su cene navedenih proizvoda višestruko uvećane, a što nije u skladu sa merama resornog ministarstva, koje se tiču ograničavanja cena za ove proizvode. Pored toga što nisu u skladu sa uredbom, ovakve cene su prosto nerealne i dobro razmislite pre kupovine.

2. Ko je prodavac
Prodaja putem društvenih mreža i sajtova na kojima ne postoje jasni podaci za identifikaciju (adresa sedište, PIB, matični broj i dr.) nije u skladu sa Zakonom o trgovini i zabranjena je. Kupovinom na ovaj način rizikujete da ne dobijete ono što ste poručili ili da, u slučaju bilo kakvog problema ili reklamacije, ostanete bez zakonske zaštite.

Foto: facebook.com

- Novonastale okolnosti zahtevaju od svih nas odgovornost i solidarnost, ali će uvek postojati neko ko će situaciju pokušati da zloupotrebi zarad sticanja profita. Budite obazrivi - poručuju iz NOPS-a.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

Što se tiče Grupi.rs. Kupio sam podosta stvari kod njih i nisam imao problema sa njima. Kad je crkla ubodna testera zamenili su je bez reči. Da ste pogledali u opisima proizvoda videli bi da je reklamacija za proizvod na linku http://www.dksshop.rs/ tamo imate sve potrebne dokumente za reklamaciju i sve podatke o firmi. Slažem se da su za maske u početku nabili cene ali u globalu su OK. Imaju i dobrih i loših proizvoda ali se trude da rade korektno.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija