• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

21.02.2022

17:40

ACA JE KUPIO DEVOJCI BOMBONJERU! Kada su je otvorili, preseo im Dan zaljubljenih (FOTO)

informer.rs

Zaštitnik potrošača

ACA JE KUPIO DEVOJCI BOMBONJERU! Kada su je otvorili, preseo im Dan zaljubljenih (FOTO)

Podeli vest

U kutiji "atlantis" čokoladnih bombona kupac pronašao prazan, hermetički zatvoren celofan. Savet kupcima je da u ovakvim situacijama ne treba da ćute i da reklamiraju proizvod

Ako ste ljubitelj "atlantis" bombonjera, nemojte se iznenaditi ako u kutiji sa čokoladicama pronađete i poneki potpuno prazan celofan, bez obećane poslastice u njemu!
Iako ova bombonjera nimalo nije jeftina (pakovanje od 200 grama košta čak 449,99 dinara), to ne isključuje mogućnost da dođe do ovakvog propusta i potrošač ostane bez obećanog slatkiša.

Upravo to se desilo Beograđaninu Aci C. (31), koji je doživeo neprijatno iznenađenje kada je kupio ovu poslasticu.

- Nikada ranije nisam kupovao ove slatkiše, ali kada sam video na rafu, delovalo mi je primamljivo, pa sam ubacio u korpu. Pooklonio sam je devojci uz poklon za Dan zaljubljenih. Otvorili smo pakovanje i krenuli da jedemo čokoladice jednu po jednu. Međutim, nakon nekoliko pojedenih čokoladica, zavukao sam ruku u kutiju da izvučem još jednu. Već pod prstima bilo mi je čudno jer je pakovanje bilo mnogo lakše i nekako mekše, kao da je samo vazduh u celofanu. Pogledao sam ga dobro, ali bilo je u potpunosti zatvoreno, hermetički - priča nam on i dodaje:

Foto: informer.rs

- Polako sam ga otvorio misleći da se možda otopila, za razliku od drugih. Ali kada sam ga konačno otvorio, dočekalo me je neprijatno iznenađenje. Pakovanje je bilo potpuno prazno. Baš kao što sam u startu i posumnjao, u celofanu je bio zapakovan samo vazduh! Uf, baš me je to iznerviralo. Nije kao da ima brdo tih čokoladica u kutiji, nego svega nekoliko, pa još i jedna prazna. A nije čak ni jeftina, među skupljima je. Za 200 grama, koliko ima ova bombonjera, dao sam 449,99 dinara! Dakle, to nikako nisu mali novci.

Obavestiti proizvođača

Potrošač koji je kupio poluprazno pakovanje trebalo bi da obavesti proizvođača, ali pre toga da obavezno izmeri pakovanje

Zoran Nikolić, NOPS

Naš sagovornik kaže da njihove proizvode više neće kupovati.
- Sve u svemu, jedno neprijatno potrošačko iskustvo. Nisam to očekivao. Sigurno nikada više neću kupiti ovu bombonjeru, jer smatram da je preskupa kada uzmemo u obzir da se može dobiti i prazan celofan. Kako se to desilo, ne znam i ne zanima me. Ali ko može da mi garantuje da možda u nekoj drugoj kutiji nemaju čak dva, tri ili više praznih pakovanja? - sa pravom postavlja ovo pitanje nezadovoljni potrošač.

Potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Zoran Nikolić kaže da je velika enigma kako je prazan papirić mogao da se nađe u bombonjeri i da bi trebalo da se proveri neto količina pomenutog pakovanja.

Foto: informer.rs

- Rekao bih da je ovde reč o nekoj tehničkoj greški ili da mašina koja pakuje ove bombonjere nije ispravna. Svakako, potrošač koji je kupio poluprazno pakovanje trebalo bi da obavesti proizvođača o ovoj situaciji, ali pre toga obavezno da izmeri pakovanje bombonjere. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da proizvođači ponekad zakidaju na težini ili da ono što piše na ambalaži nije tačno, pa preporučujem da budete oprezni i obazrivi kada kupujete - dodaje Nikolić, i dodaje:

Foto: informer.rs

- Potrošači često ne obraćaju pažnju na sitnice niti bilo kome padne na pamet da proverava. Ukoliko vam se dogodi da u kutiji sa čokoladicama pronađete prazan celofan, prvo pogledajte deklaraciju, gde bi trebalo da piše koliko komada čokoladica staje u pakovanje ili koja je gramaža, a nakon toga reklamirajte proizvod i tražite povraćaj novca.

Ekipa "Zaštitnika potrošača" pokušala je da stupi u kontakt sa kompanijom "Vitaminka" koja proizvodi "atlantis" bombonjere i od njih dobije odgovor na pitanje kako je moglo da dođe do ovakvog propusta, ali do zaključenja ovog broja odgovor na naše pitanje nismo dobili.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

"Naš sagovornik kaže da njihove proizvode više neće kupovati." U biznisu se greske desavaju i ispravljaju. Ali Aca (31) ocigledno nikada nije radio pa to ne zna, uzeo od roditelja 500 kinti da ribi uzme bombonjeru.

Ja

pre 2 godine

Ahaha jel moguce da je beaposlicar dao ovo u medije?

Hello

pre 2 godine

200 grama bombona, plus pakovanje i lik nije moga da proceni da tezina nije u redu i da vise fali nego sto ima? a, sta cemo sa masinom koja kontrolise tezinu pakovanje? Sve "tacne" mogle da prodju, pa i ovaj "laznjak"HELLO! Pusti pricu, nego tek "kao". Ovo su novine za svakoga. Mislim i na pisce, koji prvo treba da se obrate proizvodjacu, pitaju da li je tako nesto moguce, pa tek onda da brane naslov ili da izgrde onoga, ko je izmislio pricu, a i na citaoce. Trece nema. Nepismene i nezainteresovane, ne racunam. Cuj "Aca C"?

Ja

pre 2 godine

Besposlicar se zamara glupostima i daje u medije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17