• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Gajić

22.02.2019

09:43

(FOTO) ŠABAČKOM MAHALOM ODJEKUJU ŠABANOVE PESME... Uplakani građani masovno potpisuju peticiju da ŠAULIĆ DOBIJE ULICU U SVOM GRADU!

Estrada

(FOTO) ŠABAČKOM MAHALOM ODJEKUJU ŠABANOVE PESME... Uplakani građani masovno potpisuju peticiju da ŠAULIĆ DOBIJE ULICU U SVOM GRADU!

Podeli vest

Za potpisivanje peticije da Ulica Avde Karabegovića u Šapcu u kojoj se nalazi kuća Šabana Šaulića ponese njegovo ime vlada veliko interesovanje

Pevač Hasan Dudić, Šaulićev brat od tetke najavio je podnošenje zahteva za podizanje spomenika proslavljenom pevaču u rodnom gradu, a kako saznajemo u šabačkoj Mali, pokrenut je predlog da njegova kuća postane muzej.

Foto: S.G.

Čitavog dana širom Mahale odjekuju zvuci Šabanovih pesama. Rođaci, komšije, drugovi iz detinjstva iz kraja odakle se Šaban vinuo ka vrhu muzičkog neba, ispred kafanice u Ulici Avde Karabegovića sede i prepričavajuju doživljaje iz mladih dana. Složni su, da u prevelikog tuzi uz Šaulićeve neprolazne hitove i na ovaj način iskažu počast nastradalom prijatelju.

ŠABAN SE RADOVAO DANU KADA ĆE OŽENITI SINA! Za svadbu mu kupio stan na Dedinju!

Foto: S.G.

- Mi smo prve komšije, kuće su nam jedna uz drugu, odrasli smo zajedno. Eee, koliko smo noći proveli zajedno i koliko zora dočekali. Moja supruga je Šabanova sestra od strica, družili smo se, posećivali. Nemam reči da opišem koliko sam tužan. Nije on samo bio veliki pevač, bio je veliki čovek, i to svi u Mali znaju – kaže Mikan Eganović koji je i jedan od inicijatora da Šabanova rodna kuća bude pretvorena u muzej.

ZAVRŠENA OBDUKCIJA ŠABANOVOG TELA! Šaulićeva deca se ranije vraćaju u Srbiju

Foto: S.G.

Inicijativu da Ulica Avde Karabegovića ponese Šabanovo ime, do sada je potpisao veliki broj Šapčana. Pored poziva za peticiju, na čuvenoj kafani „Kod Lile“ i poziv za prijavljivanje na organizovani prevoz na sahranu muzičke legende.

Foto: S.G.

- Obezbedili smo autobus koji će komšije odvesti u Beograd na poslednji ispraćaj našeg „kralja“. Puno njih će otići i privatno, ljudi dolaze i stalno se prijavljuju – pokazuju spisak u kafani u centru Mahale.

Foto: S.G.

 

Foto: S.G.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
halava zena

pre 5 godina

imao je kapital u kom je mogao bar jos 10 g a uziva ali ga je zmija gonila kao roba.

Sapcanka

pre 5 godina

Moj predlog je da ga svako urami i stavi sliku na neko vidljivo mesto pa eto. Sto da se namece svima tudja volja?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17