• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2015

12:19

(VIDEO) OBOŽAVALI STE KNJIGU? "Mali princ" u bioskopima od 26. novembra

Kultura

(VIDEO) OBOŽAVALI STE KNJIGU? "Mali princ" u bioskopima od 26. novembra

Podeli vest

Više puta ekranizovana, izvođena i kao opera i balet, prva animirana verzija režisera Mark Ozborna romana Antoana de Sent Egzeperija "Mali princ" u bioskope u Srbiji stiže 26. novembra

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa toplo i iskreno prijateljstvo. 

PUTUJEMO U SVEMIR "Zvezdane staze" se vraćaju na male ekrane

On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa.

Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze među ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.

"Mali princ" je proglašen za najskuplji francuski animirani film svih vremena, sa budžetom od čak 81,2 miliona dolara, navodi se u saopštenju distributerske kuće Dexin film.

ZA LJUBITELJE DUHOVA Novi Ghostbustersi će biti bolji od prethodnih

Pod režiserskom palicom proslavljenog američkog režisera, nominovanog za Oskara za „Kung Fu Pandu“, u snimanju dugom tri godine učestvovalo je ekipa od 250 članova, sastavljena od majstora animacije iz Diznija, Pixar-a i Dream Works-a, koji su napravili spektakularnu kombinaciju klasične i komjuterske animacije. 

Svetska premijera filma "Mali Princ“ održana je 22. maja van konkurencije na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu. 

Prve kritike posle projekcije bile su veoma pozitivne. Filmski znalci složili su se da je ostvarenje Mark Ozborna uspešno dopunjeno savremenom pričom i uvođenjem novih likova, te da se to odlično uklopilo sa poznatim lirskim i melanholičnim sižeom knjige.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17