• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ - A. MILIĆ

24.12.2018

23:30

SERIJA PO ROMANU DOBRICE ĆOSIĆA OBELEŽILA TV SEZONU! "Korene" gledalo dva miliona ljudi! Reditelj: Snimaćemo i "Vreme smrti"

Kultura

SERIJA PO ROMANU DOBRICE ĆOSIĆA OBELEŽILA TV SEZONU! "Korene" gledalo dva miliona ljudi! Reditelj: Snimaćemo i "Vreme smrti"

Podeli vest

Ekipa najgledanije domaće serije sprema novi TV projekat po još jednom delu slavnog pisca, koji nastavlja da prati život porodice Katić

Serija "Koreni", snimljena po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, juče je završena, a svaku od 10 epizoda gledalo je u proseku dva miliona ljudi! Ponesena tim uspehom, ekipa serije planira da ekranizuje još jedan Ćosićev roman, "Vreme smrti", koji nastavlja da prati život porodice Katić.
Reditelj Ivan Živković je prezadovoljan kako su gledaoci prihvatili "Korene" i najavljuje novu seriju.

Potvrda umeća

- Rad na ovom projektu je potvrda mog rediteljskog umeća. Čekali smo sa nestrpljenjem i sud publike i nismo očekivali ovoliki uspeh i popularnost. Zahvalni smo gledaocima koji su nam ukazivali poverenje iz nedelje u nedelju i nadam se da će serija imati dug život - kaže reditelj i potvrđuje da priprema novu seriju:

Sloboda i Lauš maestralni

Reditelj Ivan Živković ističe da su Žarko Laušević (Aćim Katić) i Sloboda Mićalović (Simka Katić) maestralno odigrali svoje uloge i gledaoce ostavili bez daha.

- Lauševićeva karijera je ogromna, pa se ne bih usudio da kažem da mu je ovo najbolja uloga, ali mislim da su "Koreni" doneli skoro svim glumcima nešto novo što do sada nisu imali. Sloboda je mnoge iznenadila i pokazala zrelost i novu glumačku snagu. Ne zaboravimo Igora Đorđevića (Đorđe Katić), koji je najviše iznenadio publiku - rekao je reditelj.

- Rado bih se uhvatio u koštac sa još nekim Dobričinim romanom. Pokazalo se da su likovi iz njegove literature izuzetni. "Vreme smrti" je ogroman izazov i naravno da se posle uspeha "Korena" osećam spremnim da krenem u toliko ozbiljan i ogroman projekat - priča uzbuđeno Živković i dodaje da još ne zna kojim glumcima će dodeliti uloge u "Vremenu smrti":

- Ne bih licitirao sa glumcima. Podela zavisi od toga kada će projekat da se radi, koji glumci su u odgovarajućim godinama za određeni lik, kao i od ostalih faktora.

Hvala gledaocima

Goran Šušljik, izvršni producent serije koji ujedno tumači i lik Nikole, ističe da bi voleo da radi nastavak priče o porodici Katić.

- Dela Dobrice Ćosića prepuna su naših života i nadam se da ću biti u prilici da nastavim da se bavim njima. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u stvaranju ove serije, kao i onima koji su gledali i prepoznali važnost ovakvih TV projekata za njihove duše, srca i pamet. Njih je bilo po dva miliona svake nedelje i taj rezultat gledanosti obavezuju sve nas koji se bavimo stvaranjem kinematografskih i TV sadržaja. Do sledećeg gledanja, hvala! - rekao je Šušljik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija