• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

10.09.2021

18:15

GLUMICA IZ HOLIVUDSKOG HIT FILMA VRATILA SE U RODNI GRAD I OTVORILA IZLOŽBU "RAĐANJE NOVE SVESTI"

R.B.

Kultura

GLUMICA IZ HOLIVUDSKOG HIT FILMA VRATILA SE U RODNI GRAD I OTVORILA IZLOŽBU "RAĐANJE NOVE SVESTI"

Podeli vest

U umetničkoj galeriji Narodnog muzeja Kruševac u Ulici Majke Jugovića u četvrtak veče otvorena je izložba 19 kolaža i jedne instalacije pod nazivom "Rađanje nove svesti" glumice i umetnice Biljane Mišić, Kruševljanke koja deset godina živi i radi u Americi

U prepunoj Umetničkoj galeriji pred izloženim kolažima, stvaranim u Americi, okupio se veći broj Kruševljana , kojima su predstavnici Narodnog muzeja i sama umetnica Biljana Mišić poželelli ugodnu posetu.

Video poruka Džona Vojta na izložbi Biljane Mišić u Kruševcu U Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja Kruševac, gde je od večeras otvorena postavka kolaža autorke "Radjanje nove svesti" , video porukom obratio se i DŽon Vojt, holivudska legenda i otac Andjeline Džoli,koji je i veliki poštovalac Biljanine umetnosti i koji u svojoj kolekciji ima neke od njenih slika.

-Želim da znaš da neko tamo zaista razume i ceni to što radiš -poručio je legendarni Oskarovac Džon Vojt u poruci Biljani Mišić.

Biljana je završila Fakultet umetnosti u Prištini, ovo je njena druga samostalna izložba ali prva u Srbiji i ljubitelji umetnosti mogu da je pogledaju do 19. septembra.

Biljana je glumica po vokaciji, igrala je u više domaćih ali i holivudksih produkcija – LED, VRATIĆE SE RODE, ŽENE SA DEDINJA, SRPSKI OŽILJCI, OTETA 2, PANAMA a i drugim.

Njena umetnička dela za kratko vreme privukla su velika pažnju, a u svojim kolekcijama imaju ih Džon Vojt i holivudski producent i Dejvid Majsel, koji potpisuje blokbastere ,,Angry Birds,, i ,,Iron Man,,.

Od malena se, kaže, bavila manekenstvom i igrala u pozorištu, a svoju filmsku karijeru je započela ulogom u filmu ,,Srpski ožiljci,, u kojoj joj je partner bio Majkl Medsen. U holivudskom ostvarenju o Drakuli igrala je sa Džon Vojtom i bila deo akcionog projekta ,,Teken 2,,. Odigrala je jednu od glavnih uloga u domaćem filmu ,,Led,, i glumila u serijama ,,Žene sa Dedinja.. i , ,Vratiće se rode,,.

Slučajno otkrila svoj talenat

Od 2011. godine živi u Los Andjelesu gde je slučajno otkrila svoj talenat za vizuelnu umetnost i intezivno se posvetila pravljenju slika od papira – kolažima.

Njena umetnička dela su se za kratko vreme našla u stalnoj postavci prestižnog losanđeleskog hotela ,,Petit Ermitage,,, kao i u privatnim kolekcijama poznatih ljudi širom sveta.

Njena prva izložba u Srbiji u Kruševcu otvorena je do 19. septembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija