• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

05.08.2022

07:40

GLUMAC JOVO MAKSIĆ IZ FILMA "OLUJA" UPOZORAVA: Ako zaboravimo 'Oluju', to zlo će se ponoviti!

printscreen

Kultura

GLUMAC JOVO MAKSIĆ IZ FILMA "OLUJA" UPOZORAVA: Ako zaboravimo 'Oluju', to zlo će se ponoviti!

Podeli vest

Jovo Maksić kaže da nikada ne smemo sa zaboravimo "Oluju", jer bi u suprotnom to zlo moglo da se ponovi!

Glumac, koji u filmu "Oluja" Miloša Radunovića igra Iliju bio je deo izbegličke kolone tokom zločinačke ustaške akcije 1995. godine.

Prošao pakao

Maksić je rođen u Bosanskom Grahovu, a odrastao u Kninu, gde ga je zadesio rat.

- Ima mnogo ljudi koji kažu: "Manite se priča o ratu, dosta mi je toga." Nisam saglasan s njima. Ako zaboravimo "Oluju", takav zločin će se ponoviti! Imam utisak da se Srbi stide što su stradali, umesto da Hrvate bude sramota zbog svega što su nam uradili - poručuje glumac.

Foto: Informer

Film "Oluja"

On se priseća nekih od najtežih trenutaka u svom životu.

- Imao sam 22 godine kada sam se našao u nesrećnoj koloni sa srpskim narodom. Za mene i moju porodicu pakao je počeo 1991. godine, a kulminirao je pogromom nad Srbima u "Oluji". To je toliko velika nesreća da mi je bolno da pričam o tome. Naravno, te scene mi se svakodnevno vraćaju. Ta rana nikada neće zaceliti i zauvek će me boleti - kaže Jovo Maksić.

Obični ljudi

Glumac poziva sve Srbe da pogledaju film "Oluja", koji će biti premijerno prikazan na jesen:

- Igram Iliju, običnog čoveka koji je branio svoju porodicu i kuću. On je, poput mnogih drugih, tihi heroj, kojim se istorija ne bavi. Film je zapravo o takvim ljudima. Radnicima, seljacima, poštenom svetu koji se borio za pravo na život! Običan čovek je najviše stradao u ratu! Može ta država da se zove kako hoće, ali moje dvorište je moja država, pobogu! I to tako treba i da ostane i da to svako razume.

Ustašama smeta istina

Hrvatski portal "Index" objavio je trejler filma "Oluja" Miloša Radunovića, što je izazvalo burnu reakciju ustaša! Da u "lijepoj njihovoj" i dalje cveta ustaštvo i fašizam, dokaz su komentari ispod trejlera.

"Hrvatska se rešila tog ci*anskog šljama. Bićemo mirni tek kada se Srbi svedu na statističku grešku", "Najbolji deo filma je kad traktor neće da upali, pa jašu koze do otadžbine", "Pogledaću ga, volim filmove sa srećnim završetkom", "Razlika između Srba i Severine je što se ona snimala dok je pušila, a Srbi su prvo popušili, a sada se snimaju"...

 

BONUS VIDEO:

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija