• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

17.08.2023

22:30

Milena Dravić mu je bila prva srpska majka! Najlepši je holivudski glumac, čiji se izgled i dan danas komentariše!

printscreen

Kultura

Milena Dravić mu je bila prva srpska majka! Najlepši je holivudski glumac, čiji se izgled i dan danas komentariše!

Podeli vest

Omiljeni holivudski zavodnik svoje početke imao je uz Milenu Dravić i Goricu Popović!

Bred Pit, jedan od najcenjenijih glumaca u Holivudu, karijeru je započeo pre više od trideset godina. Njegov impresivan opus obuhvata brojne uspešne filmove u kojima je briljantno igrao glavne uloge. Međutim, možda niste znali da je svoju prvu glavnu ulogu ostvario u bivšoj Jugoslaviji, tačnije, na crnogorskom primorju. Tada je rame uz rame igrao sa našim filmskim divama Milenom Dravić i Goricom Popović.

Bred Pit rođen je u Oklahomi, a 1987. godine preselio se u Kaliforniju, na Beverli Hils. Tokom šest godina studirao je glumu i stekao znanje koje će mu obezbediti veliku karijeru. Već 1988. godine dobio je priliku da igra svoj prvi glavni lik u filmu "Tamna strana sunca". Ovaj film prikazuje priču o mladom Amerikancu, Riku Klejtonu, koji zbog retke kožne bolesti dolazi sa svojom porodicom na Jadran kako bi se izlečio.

Foto: EPA

 

 

Sam film je sniman tokom leta 1988. godine u Kotoru i okolini, međutim, zbog tragičnih događaja raspada Jugoslavije, "Tamna strana sunca" je završila u produkciji tek 1997. godine. Reditelj filma je bio Božidar Bota Nikolić, a scenario su napisali Endrju Horton i Željko Mijanović, po priči Nikole Jovanovića.

Uz Bred Pita u filmu su igrali i Šeril Polak i Gaj Bojd, a ostatak glumačke ekipe čine poznati jugoslovenski glumci poput Milene Dravić, Gorice Popović i Sonje Savić. Bred Pit tumači ulogu Rika Klejtona, mladića koji se suočava sa teškom kožnom bolešću i tokom boravka na Jadranu uči značajne životne lekcije. Njegov lik ima majku koju tumači Milena Dravić, a u filmu su prisutne i značajne uloge Gorice Popović i Sonje Savić.

Zanimljivo je da je reditelj Božidar Nikolić izabrao Breda Pita za glavnu ulogu među 400 kandidata. Iako je glumac bio izuzetno srećan zbog izbora, tada je primio samo 1523 dolara za sedam nedelja snimanja filma.

Foto: EPA

 

 

Gorica Popović, jedna od jugoslovenskih glumica koja je igrala u "Tamnoj strani sunca", prisetila se tog vremena sa Bredom Pitom. Očarana njegovim profesionalizmom i talentom, istakla je da je Bred tada bio mlad i mršav, ali i ozbiljan profesionalac.

- Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odgirao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav - kaže Gorica.

Foto: TANJUG / FILIP KRAINCANIĆ

 

 

Nekoliko godina kasnije, usledio je pravi procvat Bred Pitove glumačke karijere. Godine 1994. igra u filmu "Intervju s vampirom", a zatim slede zapažene uloge u ostvarenjima "Legenda o jeseni" i "Sedam". Njegova popularnost nastavila je da raste nakon snimanja filmova "Seme zla" i "Sedam godina na Tibetu".

"Tamna strana sunca" nije samo bio početak uspona Breda Pita ka svetskoj slavi, već je i pružio priliku da se upozna sa talentovanim jugoslovenskim glumačkim ansamblom. Milena Dravić je u filmu tumačila ulogu njegove majke, a Gorica Popović bila je njihova kućna pomoćnica.

Zanimljivo je da Gorica nije zadržala ni jednu fotografiju s Bredom Pitom, već čuva originalni film na VHS kaseti, kao dragocenu uspomenu na jedno posebno vreme.

I tako je "Tamna strana sunca" postala deo istorije holivudske ikone, koja je pronašla put od crnogorskog primorja do svetskog vrha.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Magazin

Džet set

Srbija