• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

08:26

U jeku slave se zamonašila! Popularna glumica dane provodi u pustinji, njena majka otkrila jezive detalje!

Printskrin:Youtube

Kultura

U jeku slave se zamonašila! Popularna glumica dane provodi u pustinji, njena majka otkrila jezive detalje!

Podeli vest

Edita Majić, glumica iz Hrvatske, u jeku slave je odlučila da život promeni iz korena. Pre 19 godina je rešila da se posveti isposništvu.

Edita Majić je otišla u Španiju u gradiću koji se zove Avili i više od deceniju ona služi manastiru Svetog Josipa. Otišla je u svet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - rekla je 2003. hrvatska glumica.

Bivša glumica sada vodi potpuno isposnički život. Ona je jedna od sestara koja spava na ležajima od slame, ne izlazi iz manastira, nema toplu vodu, a ni grejanje u sobi i veći deo provodi u postu i molitvi.

Foto: Printscreen You Tube

 

Spisateljica sa kojom je Edita sarađivala, Mani Gotovac, svojevremeno je izjavila kako je glumica upala u svet droge, pomenula je čak i heroin. Navodno, glumica nije mogla da preboli nesrećnu ljubav pa je na taj način pokušala da pobegne od realnosti.

Ipak, Editina porodica je ovo demantovala, a ona lično je iz Avile poslala pismo u kome je istakla da to nije istina, te da Mani i ona nisu prijateljice.

Edita je u jednom intervjuu objasnila da se odlučila na promenu zbog razočarenja površnošću života.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojim - rekla je glumica.

Foto: Printscreen You Tube

 

Sestra Edita je 2017. odlučila da započne život izvan samostana, u pustinji. Njena majka Jadranka je u septembru 2017. godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila detalj – da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjak.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći - ispričala je Jadranka


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17