• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

21.01.2024

14:15

"U ratu uvek strada običan čovek": Jovo Maksić o ulozi u hit seriji "Koža" (FOTO)

RTS Promo

Kultura

"U ratu uvek strada običan čovek": Jovo Maksić o ulozi u hit seriji "Koža" (FOTO)

Podeli vest

"Ova serija je najiskrenija slika posleratnih dešavanja ne samo u Banjaluci, već u bilo kom mestu", priča Jovo Maksić.

Jovo Maksić kaže da u ratu uvek strada običan čovek. Poznati glumac koji je 1995. godine izbegao iz Hrvatske u ustaškoj zločinačkoj akciji "Oluja", igra jednu od glavnih uloga u seriji "Koža" nastaloj po scenariju Nikole Pejakovića.

On tumači lik inspektora Žarka Kojića i otkriva da se serija bavi životom običnog čoveka.

- Cela trilogija - "Meso", "Kosti" i "Koža" bave se pričom običnog čoveka u ovom vremenu tranzicije, naročito u posleratnom. Ova serija je najiskrenija slika posleratnih dešavanja ne samo u Banjaluci, već u bilo kom mestu, naročito u Bosni. Za nekoga je rat bio brat, za nekoga je rat uvek bio rat. Iste likove nastavljamo da gledamo iz prethodnih sezona u ratnom i posleratnom periodu. Običan čovek uvek strada i uvek na svojoj koži sve oseti - kaže Maksić.

Foto: RTS Promo

Jovo Maksić u seriji "Koža"

Reditelj serije, Saša Hajduković kaže da je radnja ovog trilera fiktivna, iako je nastala po motivima istinitih događaja.

- Iako je priča zasnovana na nekim od Koljinih ličnih iskustava, tokom rada na njoj ona je prošla toliko filtera i mišljenja da je na kraju dobrim delom prešla u fikciju. Svaki od ova tri serijala ima svoju draž, ali "Koža" je najzrelija i najuzbudljivija. Sazreli smo kao ekipa, a i produkcijiski uslovi su bili bolji. 

Foto: RTS Promo

Nikola Pejaković u seriji "Koža"

Serija "Koža" ima 10 epizoda i emituje se svakog vikenda na RTS. Snimana je u Beogradu, Banjaluci i Holandiji. Pored Jove Maksića u seriji igraju i Nikola Pejaković, Aleksandar Jovanović, Ljubiša Savanović, Ljubomir Bandović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Marko Gvero, Boda Ninković i Nebojša Dugalić.

Kolja: "Koža" je kruna trilogije

Nikola Pejaković kaže da je serija "Koža" kruna trilogije u kojoj će se mnoge stvari otkriti.
- Serija govori o dušama koje polako umiru i posleratnom dobu koje proždire uspomene i tera nas da se zapitamo zašto smo živeli i kada će kraj ovoj agoniji. "Kosti" su kruna ove tirlogije i tu igram glavnu ulogu. Drago mi je što je došao trenutak da gedaoci pogledaju šta smo snimili - kaže Pejaković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija