• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.B./Kurir

04.02.2024

20:44

Milošu Bikoviću ugašen profil na društvenoj mreži Iks!? Evo šta se desilo sa nalogom popularnog glumca

Miloš Rafailović

Kultura

Milošu Bikoviću ugašen profil na društvenoj mreži Iks!? Evo šta se desilo sa nalogom popularnog glumca

Podeli vest

Nakon što je Milošu Bikoviću, pred sam početak snimanja serije "Beli lotos, otkazan angažman, glumcu je sada nestao i profil na društvenoj mreži Iks, nekadašnji Tviter.

Glumac Miloš Biković trebalo je da dobije ulogu u trećoj sezoni serije "Beli lotos", ali mu je angažman vrlo brzo otkazan, nakon što se našao na meti Ukrajinaca koji su napali američku pretplatničku televizijsku mrežu i zahtevali da se Milošu oduzme uloga.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Naime, poslednjih par dana na društvenoj mreži Iks, povela se polemika da je Bikoviću ugašen profil na ovoj platformi, jer njegovog naloga nema. Ipak, kako Kurir saznaje, Miloš je samoinicijativno odlučio da se neko vreme povuče sa pomenute društvene mreže.

Podsetimo, Miloš je, nakon sramne odluke HBO-a, na svom Instagram profilu podelio objavu, kao odgovor na celu situaciju:

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - napisao je Biković, dok su ga brojne kolege iz sveta glume podržale i poručile mu da "Ostane slobodan!".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija