• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

27.06.2024

12:26

Prva proba predstave "Junaci doba krize" u Ateljeu 212 (FOTO)

Anđa Brstina

Kultura

Prva proba predstave "Junaci doba krize" u Ateljeu 212 (FOTO)

Podeli vest

U predstavi igraju: Isidora Minić, Ivan Mihailović, Luka Grbić, Alisa Radaković i Luna Pilić.

Prvi u regionu, Atelje 212 predstavlja novu američku zvezdu, dramskog pisca i scenaristu Vila Arberija, u prevodu Ivane Đurić Paunović. Drama  "Junaci doba krize" objavljena je 2019. godine i odmah ušla u finale Pulicerove nagrade za dramu, osvojila Obi nagradu i nagradu Njujorške kritike, a Njujork Tajms, Valčr i Tajm Aut proglasili su je jednom od najboljih savremenih američkih drama. Arberi je našoj publici poznat kao jedan od scenarista popularne serije Naslednici. 

U drami  "Junaci doba krize" Vil Arberi preispituje da li su moguća prijateljstva između ljudi na različitim ideološkim pozicijama. Četvoro kolega sa studija proslavlja dolazak svoje bivše profesorke i mentorke na čelo koledža koji su završili.

Foto: Anđa Brstina

Glumac Luka Grbić

Okupljanje mladih konzervativaca prerasta u sukob politika, verovanja i uverenja koja oblikuju njihove živote nakon završetka školovanja. Konzervativci Vila Arberija predstavljeni su kao strastveni, artikulisani u dijalogu i sposobni da promišljaju Aristotela, Hanu Arent, Hajdegera… Istovremeno, oni su jednako podeljeni kao i bilo koja druga grupacija savremenog američkog društva. 

U predstavi igraju: Isidora Minić, Ivan Mihailović, Luka Grbić, Alisa Radaković i Luna Pilić. 

Foto: Anđa Brstina

Glumica Isidora Minić

Autorski tim čine rediteljka Andrea Pjević  dramaturškinja Ana Vujadinović, scenografkinja Milena Grošin, kostimografkinja Mina Purešić, koreografi Jakša Filipovac i Tamara Pjević, a muziku komponuje LP Duo - Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija