• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

26.06.2024

11:21

"Ceo život sam posvetio deci, a doživeo sam da me napadnu": Rašu Popova opljačkali maloletnici i pred kraj života mu naneli tešku traumu

ATAIMAGES

Kultura

"Ceo život sam posvetio deci, a doživeo sam da me napadnu": Rašu Popova opljačkali maloletnici i pred kraj života mu naneli tešku traumu

Podeli vest

Pre deset godina u svojoj 81. godini života doživeo je veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan.

Radivoj Raša Popov bio je srpski književnik, glumac i dugogodišnji televizijski novinar i zvezda dečije televizijske emisije "Fazoni i fore".

Autor je više desetina knjiga za decu i odrasle.

Rođen je na današnji dan 1933. godine, a da je živ napunio bi 91 godinu.

Pre deset godina u svojoj 81. godini života doživeo je veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan. 

Foto: informer.rs

 

Maloletnici su Popova sačekali ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac.

On im je dao metalni novac. Potom su ga pratili i kada je ušao u zgradu, ponovo su tražili pare. Bili su navalentni i ko zna šta bi se dogodilo da nije naišao komšija, koji je sa Popovom ušao u lift. Međutim, razbojnici su peške došli do sprata na kojem književnik živi i tu su ga maltretirali. On je uspeo da se izvuče i uđe u stan. Maloletnici su počeli da zvone na njegova vrata i lupaju zahtevajući još novca. Neko od komšija je to video i pozvao policiju - rekao je tada za medije izvor blizak istrazi. 

Raša je nekoliko dana posle nemilog događaja dao izjavu za medije u kojoj je rekao da je u šoku zbog svega što mu se dogodilo i da je to najmanje očekivao od dece.

- Posle napada se loše osećam, jer sam ceo život posvetio pisanju deci, ali eto doživeo sam i to da me oni na sopstvenom pragu napadnu. Oni su me pratili kao vučjaci zeca, ali na svu sreću sve se dobro završilo - ispričao je tada književnik.

Foto: Printscreen/Youtube

 

Nepune dve godine posle napada, jedan od dečaka je proglašen za jednog od njaboljih u razredu koji pohađa. Raša je u izjavi koju je dao povodom toga za medije pokazao da je velikog srca i pomirljivog tona.

- To je bilo traumatično iskustvo za mene i nekoliko meseci posle toga sam imao traume... Možda ih još uvek imam. Što se tiče dečaka koji je proglašen za jednog od najboljih u razredu, tako bi trebalo da bude. Nadam se da će postati dobar čovek. Znate, tog dana kada su pokušali da upadnu u moj stan video sam da su to bila vrlo inteligentna deca, ali opet kažem, ne želim da se sećam više tog događaja - ispričao je Popov i dodao:

- Nedavno sam pročitao jednu knjigu iz koje sam saznao nešto veoma važno. U toj knjizi koju je napisala Melanija Klajn, kaže se da kad jednom imaš konflikt sa nekim, njegova duša ulazi u vašu.

Raša Popov je preminuo 19. aprila 2017. godine u svojoj 83. godini života. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija