• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2024

14:57

Pozorište Teatrijum i ovog leta u dvorištu  Kapetan-Mišinog zdanja

Promo

Kultura

Pozorište Teatrijum i ovog leta u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja

Podeli vest

Veliko otvaranje četvrte sezone pozorišta Teatrijum zakazano je za 30. jun u 21 čas.

Na konferenciji za medije okupljenima su se obratili Tihomir Stanić, naš proslavljeni dramski umetnik i jedan od osnivača pozorišta, prof. dr Dejan Filipović, prorektor Univerziteta u Beogradu, prof. Aleksandar Kavčić ispred Fondacije Alek Kavčić, koja podržava scenu za decu  i Vladimir Jelenković, jedan od članova benda ,,Teatrijum” koji će otvoriti ovogodišnju sezonu. 

Tokom jula i avgusta, publiku očekuje izuzetno raznovrstan repertoar, čak 80 predstava i nekoliko premijera. Iz produkcije pozorišta Teatrijum stižu nam premijere predstava ,,Mušica” i ,,Zoološka priča”, rađena u koprodukciji sa CEBEF-om.

Pored umetničkih akademija, kojima će početi sezona, u Teatrijum će se izvoditi, pored sopstvenih produkcija, i predstave u produkciji Teatara Vuk, Ferzeng produkcije, Teatar Balkan Novi Pokret, Jugoart i mnogih drugih.

Foto: Promo

 

- Posebno sam ponosan na činjenicu da ćemo, i ove godine od 1. do 6. jula, uz podršku CEBEF-a, realizovati  program ,,Prvaci". To će biti prilika da studenti akademija umetnosti iz Srbije izvedu ispit prve godine glume. Ulaz na te predstave će biti besplatan za sve. Kada jednog dana budu prvaci u nekim pozorištima, nadam se da će im goreti ta želja i strast da se na ovom mestu održava pozorište - rekao je Stanić. 

U okviru programa predstaviće se studenti raznih akademija u zemlji, uključujući i studente Akademije umjetnosti u Banja Luci, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Već treću godinu, uz pomoć Fondacije Alek Kavčić, vikendima će se izvoditi besplatne predstave za decu i za roditelje. Profesor  Aleksandar Kavčić naglasio  da je misija Fondacije podrška obrazovanju i nauci.

- Naš cilj je da obrazovanje bude dostopno svima, zato se trudimo da svim đacima i nastavnicima obebedimo besplatne udžbenike, a kultura je deo obrazovanja. Deci treba od malih nogu stvariti naviku da se ka kulturi ide, da se ne čeka da ona dođe na ekran ili telefon. Posetioci scene za decu Teatrijuma, svakog vikenda u 11 časova, tokom jula i avgusta, biće u prilici da vide 17 predstava među kojima i dve premijere. Mlada publika će moći da stekne osnovno znanje o pozorišnom bontonu, ali i da učestvuje u izvlačenju vrednih nagrada na kraju ove letnje sezone - istakao je profesor Kavčić.

Foto: Promo

 

Vladimir Jelenković najavio je nastup benda ,"Teatrijum" prilikom otvaranja nove sezone, pozivajući publiku da dođe u Teatrijum 30. juna.

- Čast nam je što imamo priliku da otvorimo sezonu pozorišta Teatrijum i da vas podsetimo na pesme 60ih i 70ih godina, uz koje smo mi odrastali - rekao je Jelenković.

Članovi benda ,"Teatrijum" su Vili Brajović, Dušan Vujović, Vladimir Taušanović, Željko Jovanović, Duda Bezuha i Vladimir Jelenković.

Kao i prethodnih sezona, publika će moći da uživa u predstavama svake večeri, od 21h, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Cena ulazinca je 1200 dinara, dok je cena za studente i penzionere 900 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta koja počinje sa radom 30. juna u 19h, putem sajta teatrijum.rs, ili na sajtu Ticket servisa. 

Predstave za decu će se igrati subotom i nedeljom od 11h, a ulaz je slobodan. 

Kompletan repertoar možete pogledati na zvaničnom sajtu Teatrijuma, teatrijum.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija