• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

21.08.2024

12:13

Završeno snimanje serije "Miholjsko leto": Svetozar Cvetković: "Na mladima svet ostaje, ali na starima postaje" (FOTO)

rts

Kultura

Završeno snimanje serije "Miholjsko leto": Svetozar Cvetković: "Na mladima svet ostaje, ali na starima postaje" (FOTO)

Podeli vest

Pala je poslednja klapa na snimanju nove humorističke serije "Miholjsko leto" u koprodukciji Radio-televizije Srbije i "DTS studios". Kreator serije je Ivan Lalić, a režiju potpisuju Ivan Stefanović i Dejan Karaklajić.

Radnja "Miholjskog leta" odvija se u domu za stara lica. Da se i na takvom mestu kroje dugoročni planovi, uz humor i bajkovite situacije, pokazaće nam ekipa serije koju čine Svetozar Cvetković, Slavko Štimac, Anica Dobra, Cvijeta Mesić, Jovan Belibrković, Maja Mandžuka i mnogi drugi...

Poigravanja, problemi, učenje, spletkarenje nisu strani ni ljudima u trećem dobu. Naravno, dominira životno iskustvo koje je tu da bi se podelilo sa mlađima.

Foto: rts

 

- Na mladima svet ostaje, ali na starima svet postaje. Kad smo krenuli da radimo u glavi sam imao nešto što se dešavalo '74. godine prošlog veka, a to je jedan izvanredan film Gorana Paskaljevića koji se zove "Zemaljski dani teku". Jedan je od najemotivnijih filmova, i imao sam sve vreme osećaj da je to omaž filmu koji je nekako zaboravljen, a sniman je u prostoru koji se zove dom penzionera, staraca. Film je izazvao je strašno dobar efekat kad se pojavio - kaže glumac Svetozar Cvetković.

U žanru koji nazivaju "dramedi", mešanjem drame i komedije, junaci priče pokazaće nam zašto stari zapravo ne žele da budu večno mladi.

Foto: rts

 

- Bilo je neverovatno iskustvo snimati ova dva i po meseca. Bio je to kao neki, neću da kažem odmor, jer ipak smo radili - ali i ispred i iza kamere ekipa je bila fenomenalna - kaže glumac Jovan Belibrković.

Dvanaest epizoda "Miholjskog leta" očekuje nas početkom sledeće godine na Prvom programu RTS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija