• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2024

11:41

Izložba "Beograd – grad u kome stvaram" u Domu Vojske Srbije (FOTO)

Promo

Kultura

Izložba "Beograd – grad u kome stvaram" u Domu Vojske Srbije (FOTO)

Podeli vest

Izložba "Beograd – grad u kome stvaram" realizovana je prvi put pre 11 godina i od tada se održava svake godine u kontinuitetu.

Prema konceptu autorke projekta Marine Mone, umetnici imaju potpunu slobodu u likovnom izrazu, pa se kroz radove mlađe i starije generacije umetnika mogu videti i figuracije i apstrakcije. Beograd predstavlja mesto koje povezuje umetnike i na različite načine utiče na stvaranje umetničkog dela. Kolektivnu izložbu čine dela blizu stotinu umetnika likovne i primenjene umetnosti i dizajna koji su svoje radove izveli  u različitim umetničkim tehnikama: ulje na platnu, akvarel, grafika, fotografija, mozaik, batik, skulptura, keramika, dizajn itd.

Izložbu  "Beograd, grad u kome stvaram" žirira stručni žiri, koji čine kustosi i članovi Udruženja likovnih i primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Foto: Promo

 

Svečano otvaranje izložbe 28. avgusta u  19 časova, u  Maloj galeriji Doma Vojske Srbije, Braće Jugovića 19, Beograd. Izložbu možete videti do 10. septembra 2024. godine.

"Ne zaboravimo da je Beograd mesto stvaranja umetnosti. Ta početna misaona iskra osvetlila je jedan skriveni Beograd kroz umetnost koja nastaje baš u njemu.

Foto: Promo

 

A šta vam umetnik može dati? Zabeležene trenutke, svoje misli, doživljaje, razmišljanja, kritike, sudove, zabeležene poglede, osmehe, susrete, zagrljaje, poljupce, suze...rađanja i umiranja...Umetnik vam može dati sve što vam je poznato, viđeno na nepoznat i neočekivan način. Kroz dubok proces nastanka umetničkog dela umetnik vam pruža nova viđenja, ponekad intrigira, ponekad umiruje, provocira ili usrećuje. Nudi vam slobodu, nadu, igru...opominje vas ili vas podseća. Suptilno i nenametljivo uvodi vas u nepoznat svet u kome vam daruje sebe. Nakon svega ostaće umetnost da prenosi najtananije misli, želje i osećanja...I ostaće grad, rušen i ponovo podizan, skrnavljen i ponovo rođen, grad u kome smo živeli i stvarali svoju umetnost", reči su Marine Mone, autorke izložbe "Beograd, grad u kome stvaram".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?
Live TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

21.08.2024

22:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)
Biće frke

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)

Bivši predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da njegov naslednik i republikanski kandidat za još jedan mandat u Beloj kući Donald Tramp ima mali polni organ. Obama je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu rukama pokazao navodnu veličinu Trampovog polnog organa, ne navodeći konkretno da je to u pitanju, ali su svi u publici shvatili šta je hteo da kaže, te su se grohotom nasmejali.

22.08.2024

09:44

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija