• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

24.08.2024

09:27

Održana premijera prve dve epizode serije "Ringišpil" na Dunav Film Festu (FOTO)

Filip Olćan

Kultura

Održana premijera prve dve epizode serije "Ringišpil" na Dunav Film Festu (FOTO)

Podeli vest

Prve dve epizode serije "Ringišpil" po istoimenom romanu Jelene Bačić Alimpić premijerno su prikazane u petak, 23. avgusta pred mnogobrojnom publikom u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa 7. Dunav Film Festa.

Posle projekcije publici se poklonio deo ekipe na čelu sa Jelenom Bačić Alimpić i Milošem Kodemom, rediteljem.

Jelena Bačić Alimpić je nakon ekskluzivne premijere rekla:

"Zahvaljujem se Dunav Film Festu na pozivu i Telekomu Srbija, kao i Maksi Ćatoviću, Gagi Antonijeviću i Nataši Drakulić. Zahvalila bih se i svim ljudima čija su imena ispisana na špici koji su predano radili na ovoj seriji. A posebnu zahvalnost dugujem predivnim i darovitim glumcima, kao i Neveni Nerandžić koja je briljirala, kao i čoveku uz koga sam naučila mnogo o filmu, a to je reditelj Miloš Kodemo. Nadam se da će televizijska publika uživati u seriji onoliko koliko smo mi uživali radeći je. Ovog avgusta je tačno 15 godina kako sam napisala ovaj roman".

Foto: Filip Olćan

 

Serija "Ringišpil", nastala na osnovu romana prodatog u više od 220.000 primeraka i prevedenog na brojne jezike, prati uspon i karijeru mlade balerine Ane Balint polovinom prošlog veka. Ana je rođena na skromnom vojvođanskom salašu i uprkos svim preprekama postaje balerina svetskog ranga, dostižući pozornicu Boljšoja i evropsku slavu. Njeno detinjstvo obeležio je nesrećan brak majke iz dobrostojeće porodice koja se udala uprkos protivljenju roditelja za siromaha, kao i prijateljstvo sa drugom sa salaša Đorđem koji će je voleti do smrti. Njen put ka slavi obeležiće podrška majke koja se zbog Aninog talenta seli u Beograd i zabranjena ljubav sa novinarom Sergejem Pavlovičem.

Foto: Filip Olćan

 

Serija je nastala u produkciji Telekoma Srbija, Filma danas i Dandelion productions, a za dramatizaciju romana bila je zadužena Nataša Drakulić, dok je reditelj serije je Miloš Kodemo.

U glavnim ulogama igraju Nevena Nerandžić, Miloš Vlalukin, Slavica Vučetić, Igor Đorđević, Vjera Mujović, Sanja Moravčić, Marko Vasiljević, Sonja Jauković, Igor Damnjanović, Vesna Kljajić Ristović, Ivan Zablaćanski, Jelena Lončar, Dragan Vesić i drugi.

Foto: Filip Olćan

 

Sedmo izdanje Dunav Film Festa traje do nedelje, 25. avgusta. Na festivalu koji se održava na pet atraktivnih lokacija u Smederevu prikazuje se preko 40 ostvarenja, a njih osam se takmiči za nagradu za najbolji film, najbolji scenario, najbolju režiju i najbolju glumu. Žiri koji će odlučivati o nagradama radi u sledećem sastavu Jasna Nanut, rediteljka, Dajana Gudić, glumica i producentkinja iz Los Anđelesa i Viktor Kiš, skulptor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bomba! Barsa dovodi asa Juventusa!
Fudbal

Bomba! Barsa dovodi asa Juventusa!

Barselona želi, Frederiko Kjeza takođe (28), sada ostaje samo da Juventus aminuje celu priču i da italijanski ofanzivac pojača španskog giganta!

24.08.2024

11:32

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija