• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

22.10.2024

08:51

Preminuo omiljeni dečiji glumac: Oglasili se iz pozorišta i potvrdili tužnu vest

Društvene mreže

Kultura

Preminuo omiljeni dečiji glumac: Oglasili se iz pozorišta i potvrdili tužnu vest

Podeli vest

Glumac Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, Andrija Poša, preminuo je juče u 61. godini.

Rođen je 24. juna 1963. godine, a u klasi Irene Tot završio je Lutkarski studio Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u kojem je kasnije radio kao glumac Lutkarske scene. 

"Talentovani glumac za lutkarstvo, muziku i crtanje, postao je član našeg ansambla 1996. godine izvodeći repertoar na srpskom i mađarskom jeziku. Od tada do danas igrao je u brojnim predstavama", navedeno je na sajtu Narodno pozorišta "Toša Jovanović".

Takođe su istakli da je Andrija bio jedan od njihovih najtalentovanijih i najposvećenijih glumaca, kao i da će njegov učinak na lutkarskoj sceni zauvek biti neprocenjiv. Njegov odlazak je veliki gubitak za kulturnu scenu Zrenjanina i šire.

Njegov talenat i predanosti zauvek će ostati zapamćeni na pozorišnoj sceni, kao i njegov doprinos razvoju lutkarstva.

Mnogi ga se sećaju u predstavama Biberče, Pepeljuga, Pesma belog kita, Vesela kuća, Divljožder, Ježeva kućica, Dečak i mesec. Tokom njegove 30 godina duge karijere dobio je brojne nagrade i priznanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija