• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.04.2016

21:52

(VIDEO) SUD ODLUČUJE Da li su Led Cepelin ukrali "Stairway to Heaven"?

Showbiz

(VIDEO) SUD ODLUČUJE Da li su Led Cepelin ukrali "Stairway to Heaven"?

Podeli vest

Federalni sud je doneo odluku da porota odluči da li je jedna od najlegendarnijih pesama svih vremena u stvari ukradena od bivših saradnika rok benda "Led Cepelin"

Sudija je rekao da su advokati pokojnog gitariste benda "Spirit" priložili dovoljno dokaza da je pesma "Stairway to Heaven" možda ukradena. Oni tvrde da je hit iz 1971. godine u stvari kopija pesme "Taurus" benda "Spirit", koju je napisao gitarista benda Rendi Volf.

Pesmu je napisao Volf u periodu između 1966. i 1967. godine. Bendovi su nastupali u isto vreme na istim mestima, ali ne i na istim binama. Advokati tužioca tvrde da su momci iz Led Cepelina mogli da čuju pesmu i da je prekopiraju.

Sudija je izjavio da, iako postoje neke razlike u ove dve numere, advokati moraju biti u stanju da dokažu da su pesme slične. Odluka je prepuštena poroti, a izricanje presude je zakazano za 10. maj u Los Anđelesu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija