• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

30.08.2024

11:47

Posvađana braća ponovo zajedno na sahrani: Hari tajno došao u Britaniju, evo kako je izgledao njegov susret sa Vilijamom

Shutterstock/EPA

Showbiz

Posvađana braća ponovo zajedno na sahrani: Hari tajno došao u Britaniju, evo kako je izgledao njegov susret sa Vilijamom

Podeli vest

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, doleteo je iz svog doma u Americi da bi se pridružio svom bratu na službi za lorda Roberta Felouza.

Opšte je poznato da su princ Vilijam i princ Hari u "ratu", ali su spustili oružje i okupili se ove nedelje zbog sahrane svog ujaka.

Princ Hari je u sredu tajno doleteo u Veliku Britaniju na službu lorda Roberta Felouza. 82-godišnjak je bio oženjen sestrom pokojne princeze od Velsa, Lejdi Džejn, i bio je ujak princa Vilijama i princa Harija.

Podsetimo se da Vilijam i Hari nisu razgovarali od sahrane njihove voljene kraljice bake Elizabete II 2022. godine, a izvor za "Sun" navodi da su tokom ove službe bili "diskretni" jedan prema drugom.

Foto: Shutterstock/EPA

 

"Nismo ih videli da razgovaraju jedan sa drugim, držali su se na distanci", prenosi Mirror.

Prošlog meseca bivša kraljevska dopisnica Bi-Bi-Sija Dženi Bond rekla je da bi prisustvo Harija moglo da izazove neprijatnu situaciju. Ona je tada rekla da pretpostavlja da će Hari želeti da bude na sahrani svog ujaka... ali njegovo prisustvo bi izazvalo razne neprijatnosti ako i Vilijam prisustvuje. Bilo bi lepo pomisliti, međutim, da bi dva odrasla muškarca mogla barem da budu u istom prostoru... kao što su bili na krunisanju, iako na kratko... a da ne pokvare priliku velike tuge i svečanosti.

Lord Felouz se oženio starijom sestrom princeze Dajane, Lejdi Džejn, 20. aprila 1978. godine. Bili su u braku više od 40 godina i imali troje dece – Loru, Aleksandra i Eleanor – koji su rođaci Vilijama i Harija.

Foto: Shutterstock

 

Laura je takođe kuma jedinoj ćerki Vilijama i Kejt Midlton, princezi Šarlot. Lord Felouz je bio privatni sekretar pokojne kraljice 1990-ih, i u periodu kada se raspao brak Čarlsa i Dajane.

Takođe je savetovao Njeno Veličanstvo kada je brak Ferdži i princa Endrua prekinut i zamak Vindzor goreo u plamenu, kada je bilo uništeno 115 soba 1992. godine.

Još uvek je bio na dužnosti kada je Dajana tragično umrla u saobraćajnoj nesreći u Parizu. A njegova uloga na dvoru značila je da je često imao zategnute odnose sa Dajanom, ali kada je ona iznenada umrla, rekao je: "Bila mi je jako draga. Bila je veoma dobra osoba. Bilo joj je teško u život da pronađe sreću, a ja sam tužan zbog ljudi koji imaju takvu situaciju."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Raste broj turista u Srbiji: Evo iz kojih zemalja najviše dolaze
Društvo

Raste broj turista u Srbiji: Evo iz kojih zemalja najviše dolaze

U Srbiji je u periodu januar-jul ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, broj dolazaka turista bio veći za 8,4 odsto a stranih za 14,2 odsto, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine i navelo da najveći broj turista i dalje dolazi iz Rusije, Turske i zemalja regiona, dok je broj dolazaka turista iz Kine veći za 72,1 procenat.

30.08.2024

13:56

TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu! (VIDEO)
Live TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu! (VIDEO)

Emanuel Makron ponovo je u gostima u Srbiji. Kakve benefite će imati naša zemlja od ove posete? Makron i Vučić govorili su i o kupovini borbene eskadrile borbenih aviona rafal. Kada Srbija dogovori kupovinu novih aviona, onda je to prst u oku Bošnjacima, Hrvatima, ali i opozicionim medijima. Obnavljanje naših vojnih resursa predstavlja opasnost za ceo svet, a kada to rade drugi, to je za pohvalu. Napredak naše zemlje u svakom pogledu nikada nam neće oprostiti. Na ovu temu u "Info jutru"govorio je savetnik predsednika Vlade za nacionlanu bezbednost prof. dr Miroslav Bjegović.

30.08.2024

13:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."
Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj je u avgustu mesečno porasla za 0,1 odsto na 6,1 odsto pošto je broj nezaposlenih porastao za 63.000 u odnosu na jul na 2,87 miliona, objavila je danas nemačka Savezna agencija za zapošljavanje sa sedištem u Nirnbergu.

30.08.2024

12:41

Šok! Otkriveno ko je i kako oborio prvi F-16 u Ukrajini!
kobno!

Šok! Otkriveno ko je i kako oborio prvi F-16 u Ukrajini!

Američki PVO sistem Patriot greškom je oborio lovca F-16 tokom masovnih raketnih napada 26. avgusta. Lovac je oboren zbog nedostatka koordinacije između jedinica ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, izjavila je poslanica Vrhovne rade Ukrajine Marijana Bezuglaja.

30.08.2024

07:53

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija