• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

19.08.2015

19:27

(VIDEO) ŠOKIRALA KORIDU Utrčala u arenu da uteši probodenog bika!

Zanimljivosti

(VIDEO) ŠOKIRALA KORIDU Utrčala u arenu da uteši probodenog bika!

Podeli vest

Najznačajnija svetska organizacija za zaštitu životinja, PETA, pozdravila je danas "hrabrost" jedne Špankinje koja je uskočila u arenu kako bi utešila ranjenog bika pre nego što će biti ubijen

Kako prenosi AFP, 38-godišnja aktivistkinja Virhinija Ruis skočila je u petak u arenu stadiona La Malageta, u Malagi, na jugu Španije, i klekla pored bika koji je ležao na zemlji.

Nekoliko trenutaka kasnije, obezbeđenje ju je izvuklo iz arene dok su na tribinama gledaoci mahali belim maramicama i burno negodovali zbog njenog čina. 

- Virhinija je pokazala veliku dozu hrabrosti i dobrote kada je ušla u arenu- kazala je direktorka britanskog ogranka PETA Mimi Beheči. 

- Nadajmo se da će njen gest saosećanja podstaći građane da na drugačiji način gledaju na arhaični, sramni spektakl kakav je borba s bikovima- dodala je ona, pozivajući špansku vladu da zabrani borbe. 

U izjavi za privatnu televiziju Telesinko, Ruis je rekla da je prvobitno samo htela da snimi okrutnost u areni, ali kada je čula riku umirućeg bika, nije mogla, a da se ne umeša.



- Želela sam da mu pružim malo ljubavi pre nego što napusti ovaj svet- objasnila je španska aktivistkinja kojoj preti novčana kazna od 6.000 evra. 

Tokom diktature generala Fransiska Franka, borbe s bikovima su u Španiji promovisane kao nacionalni, ujediniteljski spektakl. 

Od tada interesovanje za ovu vrstu zabave sve više jenjava, posebno među mladima, mada borbe s bikovima imaju i dalje svoje verne fanove, a matadori status zvezda, navodi Frans pres. 

Borbe s bikovima su od 2012. zabranjene u severoistočnoj španskoj pokrajini Karaloniji, a na Kanarskim ostrvima ta zabrana je uvedena još 1991.

Smatrane više kao umetnička forma nego sport, borbe s bikovima su takođe veoma popularne na jugu Francuske i u pojedinim latinoameričkim državama. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija