• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

30.03.2020

14:40

(VIDEO) FILM O BORBI PROTIV KORONAVIRUSA broji MILIONE PREGLEDA, a evo zašto bi svi trebalo da ga POGLEDAJU!

Zanimljivosti

(VIDEO) FILM O BORBI PROTIV KORONAVIRUSA broji MILIONE PREGLEDA, a evo zašto bi svi trebalo da ga POGLEDAJU!

Podeli vest

Njihova odbrana čovečanstva ostaće zauvek zapamćena!

Dok je ostatak sveta tek površno pratio priču o novoj bolesti koja hara "tamo daleko" i odmahivao rukom na medije koji su upozoravali da je pred vratima celog sveta izuzetno ozbiljna, duga i teška borba protiv nepoznatog i nevidljivog neprijatelja, kineske vlasti 23. januara krenule su sa serijom rigoroznih mera, ne samo u Vuhanu, već i ostalim gradovima u provinciji Hubei, u nadi da će tako zaustaviti širenje koronavirusa.

UŽIVAM KAD GLUMIM SRBINA! Ovog HRVATSKOG GLUMCA gledate u poznatoj seriji, ipak ima JEDAN PROBLEM sa kojim se susreće

Iako se radi o priči koja, bar u Kini, ima sretan završetak, dokumentarni film "The Lockdown: One month in Wuhan" mučan je podsetnik na mesec dana dugu borbu kineskih vlasti s bolešću koja je iz dana u dan uzimala sve više žrtava, a od početnih četrdesetak novoobolelih brojka se ubrzo popela na zastrašujućih 14 hiljada zaraženih u samo jednom danu.

Kao što znamo, tamošnje vlasti nedavno su započele da polako ublažavaju mere posle perioda od sedam dana u kojem nije zabeležen nijedan novi slučaj.

Foto: Printscreen You Tube/CGTN

I dok se društvenim mrežama šire teorije zavere, snimci čiji je cilj da se umanji ozbiljnost pandemije i neproverene informacije, ovaj polusatni dokumentarac koji je u kratkom vremenu sakupio preko 15 miliona pregleda trebalo bi da bude novi "hit". Posebno u državama čiji stanovnici još ne shvataju ozbiljnost situacije s kojom su suočeni.

GEJ SCENA U JUŽNOM VETRU - dva muškarca u AKCIJI! Nećete verovati KO - kadar koji preti da uđe u istoriju srpskog serijskog programa

Dokumentarac je bitan i zato što su međunarodni zdravstveni stručnjaci pohvalili poteze kineskih vlasti rekavši kako su bili ključni za usporavanje širenja virusa u ostatku sveta za bar dve do tri nedelje, a iskustva očigledno uspešne borbe protiv virusa od presudne su važnosti za države koje u ovu borbu tek kreću.  

U isto vreme ovo je, kao što autori filma kažu: "Posveta svima koji su se neumorno borili protiv virusa COVID-19 kako bi obuzdali epidemiju. Njihova odbrana čovečanstva ostaće zauvek zapamćena."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59