• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IVAN GAJIĆ

10.07.2017

21:01

VOLELI SU ME KAO TITA! Brena se priseća svoje najveće slave i snima dokumentarac o tom vremenu!

Showbiz

VOLELI SU ME KAO TITA! Brena se priseća svoje najveće slave i snima dokumentarac o tom vremenu!

Podeli vest

Lepa Brena priprema film o svom životu u kom će otkriti do sada nepoznate detalje o najlepšim i najtežim momentima iz svoje prošlosti

Povodom 35 godina uspešne karijere Lepa Brena snima dokumentarni film u kojem će, između ostalog, prikazati i da su je ljudi voleli kao Tita. Jedna od najpopularnijih pevačica bivše Jugoslavije održala je u subotu uveče koncert u Knjaževcu, u prepunoj Gurgusovačkoj kuli, a pred koncert sa nama je podelila svoje planove:

- Radim dokumentarni film koji će prikazati šta smo sve radili u periodu od 1981. do 1991. godine. Imali smo turneje na kojima smo držali po dva koncerta dnevno, snimili smo pet filmova... To je bio period u kojem se radilo i stvaralo mnogo. Kad bismo negde imali koncerte, znalo se da moramo da obiđemo fabrike koje se nalaze u tom mestu ili njegovoj blizini.

Kako su vas dočekivali zaposleni?

- Uvek bi puštali sirene kada smo dolazili. To je bila velika čast. Radnici iz svih smena bi se okupili i dočekivali nas. U to vreme u velike posete fabrikama išao je samo predsednik Tito i istaknuti političari. Ja sam imala čast i zadovoljstvo da doživim sve to, na drugačiji način, naravno.

Bobi je dosadno da sluša moje pesme

Zašto je Boba retko na vašim nastupima?
- Boba me je retko pratio na nastupima, a i ne tražim mu to. Nije mu više zanimljiv moj repertoar, sluša ga toliko godina, pa mu je malo postao i dosadan. S druge strane, ne prija mu prevelika pažnja medija pa uvek kad je u mogućnosti da eskivira dolazak, on to i uradi.

Da li si poput Tita dobijala i poklone u obilascima?
- U svakoj fabrici u kojoj bismo se pojavili darovali bi nam poklone koje oni proizvode. Nema čega nije bilo. Zamislite onu veliku Jugoslaviju i šta se sve proizvodilo. Naravno, tamo gde se pravio građevinski materijal, to nisam nosila sa sobom. Stvarno su nas voleli i poštovali. Ne želim sebe da poredim sa Titom, ali je postojalo takvo poštovanje i ljubav.

Da li ti je žao sad, sa ove distance, što nisi gradila karijeru van Balkana?
- Svi pevači koji su bili dobri pokušavali su da grade karijeru u Americi. Ja sam bila skromna po tom pitanju, pa sam želela da uspem na Balkanu. Nije me zanimala ta daleka Amerika. Ne kajem se, to je moj izbor.

Public

Sin postao pevač, mama ga htela u sportiste
Terala sam Stefana da se bavi sportom, ali sam shvatila da ne možemo kroz guranje i mlatretiranje da teramo decu da se bave stvarima koje mi želimo

Sin Stefan snimio je dve pesme i planira da krene tvojim stopama. Otkud to?
- Stefan je za mene jako veliko iznenađenje. Odbijao je da ide u muzičku školu. Ja sam ga terala da se bavi sportom i da pohađa muzičku školu. Shvatili smo da ne možemo kroz guranje i maltretiranje da teramo decu da se bave stvarima koje mi želimo. On me je na drugoj godini fakulteta zamolio da mu kupimo klavir i mi smo mu to ispunili. Tad je pronašao sebe, preispitao se i počeo da usavršava sviranje i pevanje.

Čuli ste njegove pesme, poznajete svog sina, da li mislite da ima "iks faktor"?
- Nezahvalno je da ja kažem za moje dete da li ima "iks faktor" ili ne. Sam je krenuo u to i sam je birao pesme. Želela bih da bude uspešan u muzici, a jako je svestan toga da sve zavisi od publike.

Živite u kući sa četiri muškaraca, ko vodi glavnu reč?
- Nije mi važno ko vodi glavnu reč, u našem domu je zastupljena diplomatija. Izborila sam se za svoje mesto! Sa balkanskim muškarcima to je velika stvar. Svejedno mi je ko je u kući glava a ko vrat, bitno je da funkcionišemo.
 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17