• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/b92/rts

08.05.2020

13:05

RADI GRADSKI PREVOZ: U autobuse mogu svi, starijima preporuka da ga još ne koriste!

Vesti

RADI GRADSKI PREVOZ: U autobuse mogu svi, starijima preporuka da ga još ne koriste!

Podeli vest

Javni gradski prevoz u Beogradu, koji je tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa bio ukinut oko mesec i po dana, od danas ponovo funkcioniše.

Gradski prevoz u prestonici mogu korisiti svi građani. Vozila gradskog prevoza su na ulice prestonice izašla rano jutros od četiri sata u istom obimu kao i pre donošenja odluke o ukidanju prevoza.

Na terenu je više od 1300 vozila, a u slučaju da bude potrebe, povećaće se njihov broj. Popunjenost vozila je oko 20 odsto. U gradu su se stvorile i gužve.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević kaže da sve funkcioniše normalno i da su autobusi poluprazni. U nekim vozilima je i manje od 10 putnika.

"Imamo više nego dovoljno vozila, a 300 vozila je u rezervi i mogu da se ubace ako se utvrdi da je potrebno", rekao je Vasiljević.

Foto: Tanjug

 

Iako svi putnici koji imaju kartu mogu da koriste javni gradski prevoz, gradski sekretar preporučuje starijim građanima da ne koriste još prevoz, radi sopstvene bezbednosti.

Krenuo i BG:VOZ

Vozovi iz sistema BG:VOZ od danas ponovo saobraćaju, saopštilo je Javno preduzeće Srbija voz.

Foto: Tanjug

 

"Putnici su dužni da prilikom putovanja, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno koriste zaštitne maske i rukavice, drže bezbednu distancu i prate uputstva konduktera i obeležja u i na vozu", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će, ukoliko dođe do naknadnih promena u organizaciji saobraćaja vozova iz sistema BG:VOZ, putnici biti blagovremeno obavešteni.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

PROMENJENA ODLUKA O JAVNOM PREVOZU: Ukidaju se redari, svi građani mogu u autobuse

AUTOM UMESTO JAVNIM PREVOZOM: Skok prodaje putničkih automobila, lična mobilnost na ceni!

KRENUO MEĐUGRADSKI PREVOZ: Za početak, na putevima širom Srbije 3.500 autobusa


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija