HRANA VAM SE LEPI ZA TIGANJ? Ovaj trik će rešiti problem! /VIDEO/

Pixabay

18:56 Lifestyle 0

krstarica | 14. 04. 2021.

HRANA VAM SE LEPI ZA TIGANJ? Ovaj trik će rešiti problem! /VIDEO/

Ako vam se hrana često lepi za tiganj, sigurno koristite loše posuđe, ali i za to postoji rešenje. Važno je da namirnice stavite na tačno određenu temperaturu

Stručnjaci tvrde da je ta temperature 160 stepeni Celzijusa, ali dok kulinarski maheri znaju da je prepoznaju po osećaju, većini to ipak neće poći za rukom.

No, postoji trik koji će vam olakšati da prepoznate optimalnu temperature za prženje pri kojoj se hrana neće lepiti za dno lonca ili tiganja.

Čistu posudu bez ulja ili maslaca stavite na ringlu i pustite da se zagreje. Kad mislite da je dovoljno vruće, dodajte na površinu malo vode – ako se sa vodom ništa ne dešava, tiganj je još hladan. Ako počne da kipi i ispari u sekundi – ni tada temperature nije idealna.

Temperatura je optimalna onda kada se voda ponaša kao hokejaški pak na ledu, odnosno kada se sva količina skoncentriše u jednu tačku. Uostalom, pogledajte i sami u priloženom snimku kako to izgleda.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.