• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2015

14:16

OD ŽABE DO PRINCEZE! Nekoliko pravila šminkanja koji će vas pretvoriti u lepoticu!

Ljubav

OD ŽABE DO PRINCEZE! Nekoliko pravila šminkanja koji će vas pretvoriti u lepoticu!

Podeli vest

Da li znate kako da se pravilno našminkate? Većina žena bi bez razmišljanja odgovorila "da, naravno, to je rutina koju godinama uspešno i brzo obavljam svakog jutra". Ipak, da li možda neke stvari radite pogrešno? Kako da u ovoj pretprazničnoj atmosferi, na proslavama i žurkama, izgledate dobro i budete sigurne u svoj izgled? Sledi šest osnovnih koraka za zdravo i efikasno šminkanje

Čišćenje
Ne možete imati savršeno našminkano lice ako ga prethodno niste temeljno očistili. Nečistoća nakupljena preko dana onemogućava disanje kože i postojanost šminke. Jednom nedeljno uradite i piling kako biste očistili kožu.


Podloga
Uspešno nanošenje šminke počinje dobrom pripremom kože, što znači njenim vlaženjem. Stoga obavezno nanesite kremu za negu licu. S takvom podlogom puder na licu izgleda ujednačeno i blistavo.

Shutterstock

Puder
Bilo da volite malu, srednju ili punu pokrivenost, tečni puder je temelj i odličan je ukoliko želite da vam lice izgleda glatko i ujednačeno. Počnite nanošenjem tečnog pudera u četiri nanosa: čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Zatim ga razmažite kao kremu. Nanesite četkicom ili pomešajte prstima za prirodan izgled. Tehnika je ista i ako ste se odlučili za kremasti ili kompaktni puder. Ako pak želite da prikrijete nedostatke, pre pudera nanesite korektor.
Na kraju učvrstite šminku puderom u prahu, a iskoristite ga i za matiranje čela i nosa. Važno je da imate adekvatnu četku, a mekana i široka je najbolja za ovaj korak.

Shutterstock

Oči
Nanesite prvo tanak sloj podloge za zonu oko očiju, kako biste zaštitili osetljivu kožu ispod očiju, ali i da se šminka ne bi razmazivala.
Nanesite svetle boje na unutrašnji, donji deo kapka i vizuelno ćete otvoriti pogled. Intenzivnije boje senke koristite za spoljašnje uglove očiju. Nekoliko slojeva maskare izdužiće i dati volumen trepavicama, a oči učiniti naglašenim i većim.

shutetterstock

Rumenilo
Nanošenje rumenila učiniće da vam lice izgleda sveže i sjajno. Kada birate nijansu, neka to bude tek neznatno tamnija boja od prirodne. Rumenilo nanesite na jagodice i ne preterujte.

Shutterstock

Ruž
Ruž će na kraju upotpuniti izgled. Počnite iscrtavanjem spoljašnjih crta usana olovkom za usne da biste definisali njihove obrise. Tako ćete sprečiti i razlivanje ruža i učiniti ga postojanim. Olovka mora da bude veoma slična boji karmina koji ćete naneti od središta usana prema uglovima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjaja za usne.

NE ZNATE ŠTA DA OBUČETE ZA DOČEK? Ovo je prava haljina za vas!

SRBIJI FALE BEBE! 400 hiljada parova ima problem sa začećem!

KAD PORASTEM, BIĆU PACIJENT! Statistika pokazuje da su deca sve gojaznija!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17