• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

03.07.2019

10:49

TO NAM TREBA! More lekovito deluje na zdravlje žene!

Ljubav

TO NAM TREBA! More lekovito deluje na zdravlje žene!

Podeli vest

Lekovitost mora je odavno potvrđena, ali ne samo zbog plivanja ili šetanja po pesku, već i zbog vazduha i sunca. Ukoliko se ne preteruje njegovom izlaganju...

Delotvorno je i sedenje na obali uz posmatranje talasa, ističu stručnjaci iz Britanskog udruženja dermatologa. 

DIJETA OD OSAM SATI! Najjednostavniji plan ishrane za mršavljenje!



Vazduh i miris mora oslobađaju dimetil-sulfid koji direktno deluje pozitivno na disajne puteve. Bolje ćete spavati, jer se zbog obilja negativnih jona lakše apsorbuje kiseonik. 

Negativni joni se bore i protiv slobodnih radikala, uspostavljajući ravnotežu hormona sreće i zadovoljstva. 

Foto: pexels.com



Boravak na moru ublažava dermatitis, odnosno morska so i kalijum hlorid pospešuju zarastanje kože, povlačenje ekcema, a preporučuje se i kao lek za sinuse, alergije i prehlade. 

Zahvaljujući suncu organizam dobija neophodne količine vitamina D koji deluje na kosti, mišiće, imunitet... 

Upijanje sunčevih zraka je najbolji način za prevenciju nastanka osteoporoze i smanjenja nivoa šećera u krvi. Što je veći procenat vitamina D, to je niži nivo glukoze. 

Sunčanje je korisno i u prevenciji srčanih bolesti, a suzbija i procese koji štete pamćenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija