• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

24.09.2019

16:31

OVO SIGURNO NISTE OČEKIVALI! Evo šta se događa u organizmu kad iz ishrane izbacite mlečne proizvode!

Ljubav

OVO SIGURNO NISTE OČEKIVALI! Evo šta se događa u organizmu kad iz ishrane izbacite mlečne proizvode!

Podeli vest

Mnogi lekari preporučuju, da bi žene nakon 40-te godine trebale u potpunosti da izbace mlečne proizvode

Proizvodi od mleka su bogati hranjivim i neophodnim materijama za organizam, ali veliki broj ljudi je počeo da razvija intoleranciju na laktozu koja se nalazi u mleku.

Ukoliko se ova grupa namirnica izbaci iz ishrane, ona se mora nadomestiti nekim drugim namirnicama.

Kelj i batat su odličan izvor kalcijuma, orašasti plodovi i zelena soja sadrže značajne količine magnezijuma, a kiseli kupus je bogat probioticima.

Foto: Shutterstock

Ukoliko izbacite mlečne proizvode iz ishrane, ove promene ćete primetiti: 

Nećete imati stomačne tegobe poput bola, nadutodti i gasova

Kada telo teže podnosi laktozu, u crevima se stvaraju kiseline i gasovi, što izaziva bol i nadimanje. Kada prestanete da konzumirate mlečne proizvode, ovi problemi će vas u potpunosti napustiti.

Izgubićete par kilograma

Laktoza je šećer, a šećer pridonosi gojenju. Kada izbacite mlečne proizvode iz ishrane, to znači da će unos šećera biti smanjen, a to je prvi korak ka gubitku kilograma.

Probava će raditi kao sat

Intolerancija na laktozu povećava količinu vode u crevima, što dovodi do smetnje u probavi i dovodi do pojave dijareje ili čak zatvora. Kada prestanete da unosite ovu hranu u organizam, stoloica će se u vrlo kratkom roku normalizovati.

Zdrava creva i generalno bolji osećaj

Mlečni proizvodi kod osetljivih osoba izazivaju upale u gastrointestinalnom traktu, što može da uzrokuje zamor, iritaciju želuca i mučninu. Izbacivanje mliječnih pomaže u obnovi zdravih bakterija.

Zdravija i čistijka koža

Telo izbacuje otpad i toksine na tri načina: mokrenjem, kroz stolicu i kroz pore. Osetljivost na mlečne proizvode se može manifestovati i na koži u obliku mitesera, akni, osipa, pa čak i ekcema.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
anka

pre 4 godine

zeolit pro100 je odlican za detoksifikaciju organizma od nezeljenih teskih elemenata isl. moja preporuka je oralna upotreba, meni je pomogo

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17