• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2020

15:41

EVO ŠTA SE DESI ŽENAMA KOJE NEMAJU REDOVAN SE*S! Čeka ih uznemirujuća posledica!

Ljubav

EVO ŠTA SE DESI ŽENAMA KOJE NEMAJU REDOVAN SE*S! Čeka ih uznemirujuća posledica!

Podeli vest

Menopauza je neizbežna i ne postoji intervencija koja je može sprečiti, ali ovi rezultati pokazuju da se ona može odgoditi dok god postoji šansa za začeće

Žene koje imaju aktivan seksualni život pod manjim su rizikom od ulaska u preuranjenu menopauzu od onih koje to čine ređe, zaključili su naučnici nakon analize gotovo 3.000 žena, piše Gardijan

Bez seksa nema potrebe za ovulacijom

Istraživanje je pokazalo da su žene koje imaju seks jednom nedeljno ili češće od toga – uključujući vaginalni seks, oralni seks, seksualno dodirivanje i samozadovoljavanje – imale 28 posto manji rizik od prerane menopauze u poređeju s onima koje su to radile manje od jednom mesečno.

"Ako se žena nije seksualno aktivna i ne postoji mogućnost trudnoće, telo odluči da se neće zamarati ovulacijom jer od nje nema koristi”, objasnila je jedna od autorki studije Megan Arnot s londonskoga sveučilišta.

Foto: Shutterstock

"Moguće je da se radi o biološkoj preraspodeli energije između ovulacije i nečega drugog, poput čuvanja unuka ili aktivnog života”, dodala je.

Dobrobiti kasnije menopauze

Američka doktorka doktorka Dženifer Vu kaže kako je to samo još jedan pokazatelj da je zdrav seksualni život pozitivan za svaku ženu.

"Lekari već dugo znaju da postoje koristi od seksualne aktivnosti i u poznim godinama, a kasnija menopauza znači i snažnije kosti te niži nivo holesterola kod žena”, kazala je ona.

Da ima nade i za žene bez partnera dokazuje podatak da će menopauzu odgoditi i aktivnosti poput oralnog seksa, “petinga” ili masturbacije. Menopauza je, naravno, neizbežna i ne postoji bihevioralna intervencija koja je može sprečiti, ali ovi rezultati pokazuju da se ona može odgoditi dok god postoji šansa za začeće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija