• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: narodnilijek.com

28.08.2020

07:42

NAJLEKOVITIJA VOĆKA! Jedna šaka dnevno uništava ćelije raka, leči jetru i čisti bubrege od toksina!

Ljubav

NAJLEKOVITIJA VOĆKA! Jedna šaka dnevno uništava ćelije raka, leči jetru i čisti bubrege od toksina!

Podeli vest

U narodnoj medicini ribizla je poznata kao lek koji jača, čisti i ulepšava telo. Bilo da je reč o crvenoj ili crnoj, ona je izvanredan izvor vitamina C, a pored toga sadrži i proteine, jabukovu, citrusnu i tartaričnu kiselinu i gama-linolnu kiselinu

Bogata je kalcijumom i fosforom. Obiluje vitaminima B grupe (B1, B2, B3 i B6), C, A i K. Crvena ribizla je odličan izvor antioksidansa i minerala koji poboljšavaju kvalitet kože i kose. Pomaže u detoksikaciji tela i tako povećava otpornost organizma na bolesti. Sadrži vitamin C, kao i gvožđe koje pomaže kod anemije. Vitamin C ima i antihistaminska svojstva koja smanjuju delovanje alergena, štiti od bakterija i virusa i olakšava tegobe astme.

ISECITE LIMUN I STAVITE GA U SPAVAĆU SOBU! Dogodiće se nešto NEVEROVATNO

Evo koje sve zdravstvene tegobe može da izleči crvena ribizla: 

Štiti krvne sudove i kosti

Ribizla sadrži kalijum, koji je važan za zdravlje srca i kvalitetan rad celog organizma. Deluje preventivno na hipertenziju, snižava krvni pritisak i pomaže u smanjenju rizika od moždanog udara.

Ima znatnu količinu vitamina K koji je zadužen za održavanje zdravih kostiju jer reguliše kalcijum u kostima pa se preporučuje i kod osteoporoze.

Poboljšava rad digestivnog trakta

Bilo da se jedu sveže bobice ili u obliku soka, ribizla ima odlično laksativno delovanje. Ako se konzumira samo nekoliko dana zaredom, problem zatvora nestaje.

Lekovita svojstva čaja  od ribizle:

Široku primjenu imaju i listovi, koji pomažu u lečenju jetre i krvnih sudova.

Pored toga, čaj od listova pomaže u slučaju visokog krvnog pritiska i zapaljenja mokraćne bešike. U lekovite svrhe koristi se i koren crvene ribizle kao lek protiv upale bubrega.

Ujednačuje ten i smanjuje  upale

Sastav crvene ribizle pomaže u smanjenju upala, pa se preporučuje osobaam koje imaju problema sa aknama i drugim koznim oboljenjima.

Jača imuitet do maksimuma

Obilje vitamina C čini crvenu ribizlu moćnim saveznikom jakog imuniteta. Samo jedna šaka dnevno će obezbediti dovoljno energije i imuni sistem ojačati do maksimuma.

U ovim slučajevima je crna ribizla moćna: 

Sadrži dosta prirodnog pigmenta antocijanina koji ribizu daje boju. Antocijanin se smatra jednim od najmoćnijih prirodnih antioksidansa.

Takođe je bogata taninima, zbog čega je učinkovita u lečenju dijareje. Osim tanina, sadrži i brojne druge gorke tvari koje imaju izuzetno povoljan učinak na zdravlje. Istraživanja su pokazala da crna ribizla suzbija rast ćelija tumora u organizmu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija