• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica

07.11.2020

21:07

LIMUNOV SOK JE LEK ZA SVE! Ojačajte svoj ORGANIZAM, a ovo je 5 načina da ga NAJEFIKASNIJE UPOTREBITE (FOTO)

Ljubav

LIMUNOV SOK JE LEK ZA SVE! Ojačajte svoj ORGANIZAM, a ovo je 5 načina da ga NAJEFIKASNIJE UPOTREBITE (FOTO)

Podeli vest

Unosite što više vitamina C!

Kada dođe zahlađene, svi teže tome da očuvaju imunitet. Limun mnogi najčešće konzumiraju u zimskim mesecima kao izvor vitamina C uz čaj i leti za osvežavajuće limunade.

Limunova korica i nekoliko kapi soka dodatak je mnogim poslasticama, ali limun ima široku svrhu, a u nastavku pročitajte nešto više o tome. 

1. Čisti organizam – Čaša tople vode s limunovim sokom ujutro na prazan želudac djeluje kao odličan detoksikator na vaš organizam. Limun je diuretik i ispire toksine iz tela i jača imunološki sistem.

Foto: Shutterstock

2. Pomoć za probavu – Voda s limunom će pokrenuti jetru, naš najveći unutrašnji organ koji se slikovito još i naziva našom „hemijskom fabrikom“. U jetri se sintetizuje žuč, prikuplja se u žučnim kanalićima, skladišti u žučnoj kesi i odande žučnim odvodom dospeva u creva. Sastojci žuči, posebno žučne kiseline, pospešuju proces probave u crevima, naročito preradu i apsorpciju masti. Osim žučnih kiselina, žuč sadrži i žučnu boju – bilirubin. On takođe nastaje u jetri, razgradnjom hemoglobina, gde se pretvara u topljivi materiju kako bi mogao putem žuči da se izluči u crevo i zatim stolicom izbaci iz organizma.

3. Protiv starenja – Voda s limunovim sokom smanjuje proizvodnju slobodnih radikala koji su odgovorni za starenje i oštećenje kože. Pijte vodu s limunom jer sadrži antioksidante koji će vam pomoći da zadržite mladoliki izgled. U posudu s malo vode iscedite dosta soka od limuna i umijte lice ujutru i uveče. Limun će takođe „ukloniti bore“ pa čisti sok od limuna možete naneti direktno na područje oko očiju.

Foto: Shutterstock

4. Osveživač – Savršena prirodna kombinacija da osvežite svoj dom. Pomešajte limun, ruzmarin i vanilu i dobili ste savršen osveživač za vaš dom.

5. Održava jabuke svežim – Ako rendate jabuke ili ih sečete na kriške, dodajte im nekoliko kapi limuna. Tako vam neće potamneti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija