• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2021

18:00

TRI najbolja ANTIBIOTIKA za koje vam NE TREBA RECEPT

Ljubav

TRI najbolja ANTIBIOTIKA za koje vam NE TREBA RECEPT

Podeli vest

Plodovi prirode od pamtiveka su se koristili za čuvanje zdravlja i lečenje raznih bolesti, a većina lekova moderne medicine zasniva se upravo na korenju, lišću, cvetovima, plodovima i mineralima koji nas okružuju

Ojačajte imunitet pomoću tri najsnažnija prirodna antibiotika.

ULJE ORIGANA

Ovo čarobno ulje dobija se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, brojna istraživanja su pokazala da je ulje origana moćan borac protiv infekcija zahvaljujući sastojku pod nazivom karvakrol.

Foto: Shutterstock

Ulje od origana kao lek

Vrlo mala doza ovog ulja ima antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.
Doziranje: jednu do četiri kapi tri puta dnevno dodajte u šoljicu čaja ili čašu ceđenog soka.

BELI LUK

Dodaje se jelima u prahu ili sitno seckan. Njegov jak miris pretvara ga u savršen začin, a poznato je da je ovo njegova sezona jer je odličan prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije, kao što to rade hemijski antibiotici.

Foto: Shutterstock

Beli luk prirodni antibiotik

Njegov sastojak alicin usporava rast bakterija i sprečava razvoj gljivica, pa je vrlo efikasan kao sredstvo protiv prehlada i gripa.
Doziranje: dva do četiri čena dnevno kao dodatak jelima ili salati. Kome ne smetaju miris i ukus, može ga jesti sirovog.

LJUTE PAPRIČICE

Ljute ili čili papričice kineska alternativna medicina od davnina preporučuje kao analgetik protiv bolova i kao antibakterijsko sredstvo. Sušena, a najčešće i mlevena, zbog ukusa se slaže s mnogim jelima i desertima, pa se i koristi uglavnom kao začin.
Doziranje: pola kašičice dnevno kao dodatak jelu.

Foto: Pixabay




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija