• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

21.11.2021

19:10

DVA MOĆNA NAPITKA ZA ŽELUDAČNU KISELINU! Evo kako da se rešite gorušice preko noći!

Ljubav

DVA MOĆNA NAPITKA ZA ŽELUDAČNU KISELINU! Evo kako da se rešite gorušice preko noći!

Podeli vest

Gorušica se može opisati kao gorući osećaj u grudima. Ona sama po sebi nije opasna, ali ukoliko se često ponavlja može biti jako iritantna pojava...

Gorušica nastaje kada se mišić koji zatvara deo između jednjaka i želuca ne radi dobro svoju ulogu poklopca. On treba da spreči želudačnu kiselinu da izađe iz želuca, a kada se ne zatvori, želudačna kiselina prolazi u jednjak i iritira ga.

Neki ljudi osećaju neprijatnost u grudima, a neki čak i u grlu. Ponekad je ovakvo vraćanje kiseline praćeno i bolovima u grudima i neretko izazove brigu da se radi o srčanom problemu.

Foto: Shutterstock

Evo šta izaziva gorušicu:

Hrana koju jedete

Izbegavajte previše masnu i previše začinjenu hranu jer ona ume da iritira želudac.

Način na koji jedete

Jedite polako i dobro sažvaćite hranu, jer će se u suprotnom javiti gorušica. Ukoliko jedete brzo, kiselina u želucu ne stiže da se prilagodi unetoj hrani i javlja se ovaj problem.

Vreme kada jedete

Ukoliko jedete pre spavanja, sasvim je izvesno da će sila gravitacije da odradi svoj posao, da poklopac neće da se zatvori do kraja kada legnete i da će kiselina da 'pobegne' iz želuca.

Izbegavajte previše vruće napitke, kao i gazirana i alkoholna. I previše kofeina može da izazove kiselinu.

Foto: Shutterstock

Napitak od bosiljka

U proključalu vodu stavite nekoliko listova bosiljka i sačekajte 15 minuta. Nakon toga procedite i napitak je spreman.

Foto: Pixabay

Napitak sa cimetom

Cimet je odličan lek za probleme sa varenjem i generalno sve želudačne tegobe. U vodu dodajte kašičicu cimeta i zagrevajte, ostavite da ključa 2-3 minuta, a nakon toga sklonite da ringle. Ovaj čaj treba piti dva do tri puta dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija