• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

06.01.2017

12:22

ZDRAV DORUČAK koji oporavlja telo od teške i masne hrane!

Recepti

ZDRAV DORUČAK koji oporavlja telo od teške i masne hrane!

Podeli vest

Nakon prazničnog uživanja u masnijoj, slađoj i kaloričnijoj hrani potrebno je telu podariti oporavak u vidu namirnica bogatima prehrambenim vlaknima koji podstiču probavu i čišćenje organizma

Sveže voće i povrće, i integralne žitarice nalaze se na vrhu poželjnih sastojaka za pripremu zdravog obroka. Porcija ovsene kaše je izvrstan način za početak dana. Ne samo da ima niski udeo masti, a visoki udeo vlakana koji podstiču probavu već i niz hranjivih materija koji snižavaju nivoe lošeg holesterola u krvi.  

PET NAČINA da iskoristite vino koje nije popijeno

Ukusnu i toplu kašu prirodno zasladite komadićima voća. Većina vrsta voća podstiču probavu, ali nadraženi želudac najbolje je umiriti bananom koja stimuliše rast korisnih bakterija u crevima. Uz to je bogata kalijumom koji neutrališe negativne posledice preterivanja u alkoholu i slanoj hrani.  U ovsenu kašu ubacite i malo kruške bogate prirodnim vlaknima i antioksidantima koji ojačavaju imunitet i štite od sezonskih bolesti.

Recept za ovsenu kašu:

- 80 g ovsenih pahuljica 

- 150 ml obične vode 

- prstohvat soli

- ½ banane 

- ½ kruške

Priprema: 

Zagrejte vodu. Pre nego što voda provri ubacite ovsene pahuljice i kuvajte ih uz stalno mešanje oko minut ili dva, dok ne omekšaju i postanu kremaste. Dodajte prstohvat soli, promešajte, pa sklonite kašu s vatre. Pomešajte s komadićima naseckane banane i kruške. Po želji možete dodati i malo cimeta u prahu. Prijatno!

(VIDEO) NJAM NJAM! Štrudla sa čokoladom i suvim grožđem


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija