• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa

15.10.2019

11:27

PREUKUSNA LISNATA KROASAN POGAČA! Svima uspeva! (VIDEO)

Recepti

PREUKUSNA LISNATA KROASAN POGAČA! Svima uspeva! (VIDEO)

Podeli vest

Lisnata pogača sa kiflicama koje se prave slično kao i kroasani. Jako je mekana i ukusna i sigurno uspeva. Pravite je za slavlja, praznike, svakodnevno ili odnesite nekome na poklon. Biće svi oduševljeni

Sastojci:

– oko 1 kg brašna
– 40 g kvasca
– 1 kašika šećera

– 2 kašičice soli
– 100 ml jogurta
– 400 ml toplog mleka
– 2 jaja
– 4 kašike ulja
– 200 g zamrznutog margarina

premaz: jaje, susam...




KOLAČ SA KUPINAMA, VANILA KREMOM I KEKSOM! Neverovatan spoj ukusa!

Priprema:

Izmešajte jogurt i mleko. U vanglu izmešajte kvasac sa šećerom, dve kašike brašna i malo izmešanog mleka i jogurta. Ostavite da nadođe.
Dodajte jaja i ostatak mleka i jogurta, ulje pa promešajte. Zamesite uz postepeno dodavanje brašna.
Podelite na 8 delova, premesite u loptice i ostavite 20-30 minuta da stoje. Razvucite prvu lopticu, narendajte malo margarina, preklopite drugim razvučenim testom i tako do kraja. Na zadnju ne ide margarin. Rukama poravnjate vašu torticu od testa pa oklagijom razvucite na veliki krug.
Isecite na 16 delova i pravite kiflice, motajte i ređajte u podmazanu tepsiju sve kako je pokazano u videu. Sredina pogace je od tri kiflice koje se preseku po pola. (video)
Premazite jajetom i pospite semenkama. Najbolje je da stoji sat vremena pre nego sto je stavite u vrucu rernu. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pecite pogacu prekrivenu pek papirom oko 40-45 minuta, sklonite papir pa jos kratko zapecite. Pecenu i vrucu mozete premazati uljem zbog sjaja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija