KROFNE IZ RERNE - bez ulja i masti! Gotove su za PAR MINUTA, preukusne i izgledaju kao iz POSLASTIČARNICE! (FOTO)

Pixabay

12:01 Recepti 0

Informer.rs/Kurir.rs | 17. 10. 2019.

KROFNE IZ RERNE - bez ulja i masti! Gotove su za PAR MINUTA, preukusne i izgledaju kao iz POSLASTIČARNICE! (FOTO)

Da li ste ih već probali?

Jedan od slatkiša koji gotovo svako voli jesu krofne. Te velike, mekane i iznutra šuplje loptice posute šećerom u prahu svima su omiljene, ali priprema tradiconalnih krofni nije nimalo jednostavna. Tu je i deo sa prženjem u dubokom ulju, što nije zdravo, a stajanje uz šporet jako je naporno.

(VIDEO) LEOPARD KOLAČ ZALUDEO SVET! Spolja izgleda kao običan hleb, ali kada ga rasečete nastaje magija!

SUTLIJAŠ SA CIMETOM! Ukus koji vraća u detinjstvo

Zato smo pronašli recept za preukusne krofne iz rerne, koje se prave duplo brže, a ukus je fantastičan!

Youtube printscreeen

 

Sastojci

40 g svežeg kvasca, 900 g oštrog brašna + oko 100 g mekog za premesivanje i oblikovaje, 4 jaja, 300 ml jogurta, 200 ml vode, 150 gr šećera + oko 150 da se uvaljaju krofnice, 150 g margarina i 100 za premazivanje.

Pixabay

 

Priprema

U mlakoj vodi razmutiti kvasac i staviti kašiku šećera. U vanglu sipati oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Varjačom sjediniti testo, tako da bude mekano i lepljivo. Dobro izraditi varjačom, pa ostaviti da odstoji sat vremena, da se udvostruči.

(VIDEO) ČUPAVAC TORTA! Kremasta poslastica sa dva fila

(VIDEO) PILETINA SA KROMPIROM I JOGURTOM! Ukusan ručak

Kada je testo naraslo, posuti mekim brašnom radnu površinu, istresti testo i premesiti lagano i polako. Posuti opet brašnom površinu i testo pa oklagijom razvući na debljinu 1 - 1,5 cm. Čašom vaditi krofne i slagati u pleh koji ste premazali drugim margarinom. Vodite računa da vam ostane prostora između krofni jer će dosta narasti, a zbog toga vam sve sigurno neće stati u jedan pleh.

Shutterstock

 

Ostavite prvu tepsiju sa krofnama da odstoji 15 minuta, pa uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Tek tada časom vadite drugu turu krofni, da vam ne bi bile prekisle ako ih budete vadili kad i prve.

Kada se rerna zagrejala, a krofnice udvostručile, stavite da se peku dok ne dobiju svetlo braon boju. Dok su u rerni, otopite ostatak margarina i čim izvadite krofnice, odmah ih premažite i uvaljajte u šećer, ili mešavinu šećera i cimeta. 

PREUKUSNA LISNATA KROASAN POGAČA! Svima uspeva! (VIDEO)

 

Nadamo se da će vam se ovaj recept dopasti!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]