
Pixabay
DA OMILJENI DORUČAK BUDE JOŠ UKUSNIJI - Genijalni trikovi za najfiniji omlet!
Jedno od elegantnijih jela s jajima je zasigurno omlet. Naizgled jednostavna palačinka od jaja zahteva tehniku koju nije teško svladati, a ako se i dogodi, svaka greška će sigurno biti ukusna
Omlet mora da bude raskošan, kremast i uvek sveže pripremljen. Donosimo vam nekoliko tajni uz pomoć kojih ćete usavršiti tehniku pečenja omleta.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Makarone sa puuuno sira, gotove za čas! (RECEPT)

(VIDEO) ZA 10 MINUTA SPREMITE KALORIČNI DORUČAK UZ KOJI SE MRŠAVI! Evo kako da pojedete 400 KALORIJA MANJE!


VAGA NE LAŽE! Smršajte uz ZDRAVI SMUTI nakon božićnih praznika!
DŽABA STE KREČILI! Ovi lekovi i hrana NISU KOMPATIBILNI!
1. Dobro umućena jaja
Ne moramo da napominjemo kako je bitno da su jaja sveža, a još je bitnije da su dobro izmućena – glatka, kako bi se jednako ispekla.
2. Punjenje pripremite pre pečenja
Omlet se jako brzo peče pa je potrebno imati spremno punjenje kako vam omlet ne bi dugo bio na toganju. Puniti ga možete sirom, šunkom, povrćem…
3. Teflon
Kako bi se omlet jednako ispekao i kako biste mogli da ga srolate u oblik omleta, bitno je imati tiganj s nelepljivom površinom poput teflona ili keramike.
FRITATA SA PEČURKAMA I PRAZILUKOM! Proteini i vitamini u jednom receptu!

RECEPT ZA SAVRŠENO HRSKAVU SLANINU - tajna je u samo jednom KORAKU, koji svi preskoče! (FOTO)

NIŠTA IZ KORENA! 3 jednostavna načina da DRASTIČNO POBOLJŠATE svoje ZDRAVLJE!
4. Umerena temperatura
Tiganj ne sme da bude prevruć i jaja se moraju peći postepeno, kako bi ostala kremasta i sočna.

Pixabay
Isprobajte recept za omlet uz ove tajne, sigurni smo da će rezultat biti ukusan.
Sastojci: 2 velika jaja, ½ kašičice soli, ½ kašičice bibera, kašičica putera, punjenje po želji: narendani sir, pečurke ili sveže povrće.
SLATKI VS OBIČNI KROMPIR! U čemu je razlika i KOJI JE ZDRAVIJI? (RECEPT)
Priprema: Ako ćete praviti omlet s punjenjem, pripremite ga unapred. Jajima dodajte so i biber i dobro umutite viljuškom ili mutilicom. Na laganu vatru stavite tiganj se greje. Dodajte puter i pustite da se postepeno otopi. Kada je puter otopljen, izlijte jaja u tiganj i pustite da se lagano peče. Kada na površini ne bude bilo više tečnosti, možete dodati punjenje i preklopiti u oblik polumeseca. Ugasite vatru i pustite još nekoliko minuta da se svi sastojci punjenja zagreju na već toplom tiganju.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Telegraf.rs/informer.rs | Nedelja, 22. 12. 2019.