BLONDI KOLAČ SA CIMETOM! Meki patišpanj sa slatkom sredinom

Pixabay

10:52 Recepti 0

bonapeti.rs | 14. 01. 2020.

BLONDI KOLAČ SA CIMETOM! Meki patišpanj sa slatkom sredinom

Ništa lakše za napraviti


Sastojci: 335 g maslaca, 120 g bele čokolade, 250 g šećera, 6 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 300 g brašna, 2 kašike cimeta, 250 g smeđeg šećera.

(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA! Topi se u ustima!

ŠTA KUVATE DANAS? Juneće rolnice s pečurkama gotove za 'OČAS POSLA'!

Priprema: Izlomiti čokoladu i zajedno sa maslacem otopiti je u mikrotalasnoj.

Jaja umutiti sa ekstraktom vanile, 200 g šećera i 200 g smeđeg šećera sve dok se ne otopi šećer. Polako dodavati brašno, neprestano muteći, da se lepo sjedini. Umešati i čokoladu s maslacem.

Polovinu smese izliti u kalup (dimenzija 33x23 cm) obložen pek papirom.

DA OMILJENI DORUČAK BUDE JOŠ UKUSNIJI - Genijalni trikovi za najfiniji omlet!

ZA PRAVE DOMAĆICE! Evo kako se pravilo odmrzava piletina

Pomešati cimet, 50 g šećera i 50 g smeđeg šećera, pa polovinu posuti preko smese. Onda izliti i drugu polovinu smese, pa peći 25 minuta na 180 stepeni.

Kad je pečeno, posuti preostalim cimetom i šećerom. Seći na kocke i služiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.