LEPINJE BEZ KVASCA! Vazdušasto testo koje ćete obožavati

bakina kuhinja

11:07 Recepti 0

Miss 7 | 24. 03. 2020.

LEPINJE BEZ KVASCA! Vazdušasto testo koje ćete obožavati

Zavolećete ih odmah, kako zbog ukusa, tako i zbog brze pripreme

Sastojci: 300 g pšeničnog, raženog ili integralnog brašna, 200 ml vode, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, začini po želji (origano, malo majčine dušice, 1 kašika maslinovog ulja.

(VIDEO) KARAMEL PUDING! Kremasta poslastica kojoj nećete odoleti

Priprema: Pomešajte sve sastojke u činiji i napravite glatko testo. Začine možete umešati u testo ili na kraju posuti po lepinjicama. Ostavite na toplom mestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.

Stavite malo brašna na dlanove i napravite kuglice od testa. Potom prstima razvlačite i oblikujte lepinje. Ako se testo jako lepi za ruke, možete oblikovati testo u tiganju uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.

Ugrejte malo ulja u tiganju i stavite unutra lepinjicu (ili kuglicu koju ćete tu oblikovati). Kad je testo prženo s jedne strane, okrenite lepinju.

Ovako spremljene lepinjice možete koristiti umesto hleba uz svako jelo, kao "omotač" za domaće pljeskavice, a možete ih puniti sirom, salatom...



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]