• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: mondo.rs/informer.rs

27.04.2020

19:37

OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI! Najbolji starinski recept za neodoljive salčiće!

Recepti

OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI! Najbolji starinski recept za neodoljive salčiće!

Podeli vest

Nećete moći da prestanete da ih jedete!

Iskusne domaćice smatraju da se niste dokazali kao kuvarica ako niste makar jednom napravili salčiće!

Probajte ih, savršeni su!

ODLIČNA UZ JOGURT! Evo kako da napravite NAJBOLJU DOMAĆU PITU SA KROMPIROM!

SAMO ZA LJUBITELJE JAGNJETINE! Aromatični but u marinadi - da cela kuća ZAMIRIŠE! (RECEPT)

Sastojci:

1 kg brašna

5 dl mleka 

2 dl mineralne vode 

3 kašike šećera 

kašika soli 

jaje 

kocka svežeg kvasca

oko 300 g sala

marmelada po izboru

šećer u prahu

Foto: Shutterstock

POHOVANE TIKVICE! Ručak koji će nahraniti celu PORODICU - za MALO PARA! Evo kako da budu HRSKAVE, a ne TVRDE

Priprema:

Zagrejati mleko. Odvojiti malo i staviti kvasac da uskisne. Ostatak mleka pomešati sa mineralnom vodom, šećerom, solju, žumancetom i umućenim belancetom. Umešati nadošli kvasac i polako dodavati brašno i mesiti testo (ne sme da bude previše mekano). Ostaviti da testo naraste, razvaljati ga i mazati samlevenim salom. Testo preklopiti kao za lisnato testo. Ostaviti da miruje pola sata. Sve ponoviti još dva puta. Zatim, testo razvaljati, iseći ga na trouglove, pa na svaki stavljati malo marmelade. Umotati u kifle, poređati u podmazan pleh i ostaviti ih da još malo narastu. Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene. Gotove salčiće posuti šećerom u prahu.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 4 godine

Prave salcice see ne prave sa kvascem vec sa vinom ili rakijom. Tada budu kao lisnato testo kad se ispece sve u lusticima.

sledeća vest

Politika

"ETO NJIH NA BUBNJEVIMA ZLA I RAZARANJA" Vučević o najavljenom haosu u Novom Sadu: Kad god nas je pogodilo neko zlo, tu su da izvuku neki poen! Nisu dozvolili ni da ljudi sahrane najmilije!
Politika

"ETO NJIH NA BUBNJEVIMA ZLA I RAZARANJA" Vučević o najavljenom haosu u Novom Sadu: Kad god nas je pogodilo neko zlo, tu su da izvuku neki poen! Nisu dozvolili ni da ljudi sahrane najmilije!

Premijer Miloš Vučević prokomentarisao je današnje najavljene nemirne proteste u Novom Sadu rekavši da nisu dozvolili da se nastradali izvuku iz ruševina, da porodice preuzmu tela poginulih, ni da se sahrane, upokoje, poginuli već su krenuli da pravi proteste, da organizuju, pozivaju na nerede.

05.11.2024

11:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set