TRPEZA PO MERI LJUBITELJA RIBE! Škarpina pečena u rerni (RECEPT)

Shutterstock

14:13 Recepti 0

novosti.rs/informer.rs | 04. 05. 2020.

TRPEZA PO MERI LJUBITELJA RIBE! Škarpina pečena u rerni (RECEPT)

Nutricionisti preporučuju da se riba jede najmanje dva puta nedeljno, te vam predlažemo jedan od načina kako da je pripremite za ručak...

Potrebno je:

1 kg škarpine (ili neke druge ribe po izboru)

3-4 kašike limunovog soka

2 kašike biljnog začina

1 kg krompira

200 g crvene paprike

100 g crnog luka

100 g zelenih maslina

100 ml maslinovog ulja

200 ml belog vina

3 čena belog luka

SOČNI KOLAČ SA KOKOSOM! Možete ga praviti BEZ JAJA - dezert koji ćete OBOŽAVATI (FOTO)

RASKOŠNA, A LAGANA! Prolećna čokoladna torta!

Pixabay

Priprema:

Preko očišćene i oprane ribe prelijte limunov sok, pospite biljni začin i ostavite da odstoji pola sata. U vatrostalnu posudu, na malo ulja, stavite pripremljenu ribu, krompir isečen na veće komade, seckanu papriku, crni luk i masline. Pomešajte maslinovo ulje, vino, kašiku biljnog začina i beli luk isečen na listiće. Time prelijte povrće i ribu. Pecite oko 40 minuta u rerni na 200 stepeni.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]