KALCONE SA SIROM I KOBASICOM! Za sve ljubitelje italijanske kuhinje

Pixabay

09:45 Recepti 0

stvarukusa.rs | 28. 05. 2020.

KALCONE SA SIROM I KOBASICOM! Za sve ljubitelje italijanske kuhinje

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a ne želite više da pravite picu ili testenine, onda je ovo pravi recept za vas

Sastojci:

testo za picu
1 šolja pelata
1 šolja rikota sira
1/2 šolje izletničke kobasice (ili po vašem ukusu)
1 šolja mocarele
maslinovo ulje
so

Priprema:

Zagrejte rernu na 260°C i premažite pleh sa malo ulja. Testo za picu podelite na 4 dela. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad testa u krug. Kašiku pelata stavite u sredinu testa, zatim preko stavite rikota sir, kobasicu i izrendanu mocarelu.

Nežno preklopite testo na pola, malo premažite krajeve vodom i stegnite ih, a zatim viljuškom pritisnite. Ponovite sa preostalim testom. Kalcone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite. Nožem napravite tri reza na vrhu kalcone. Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem. Pecite dok ne dobije zlatnu boju.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.