• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: žena.rs

09.07.2021

08:55

POMEŠAJTE DVA JEFTINA SASTOJKA I OTERAJTE KOMARCE I MRAVE IZ KUĆE! Ovaj jednostavan trik ćete obožavati

Recepti

POMEŠAJTE DVA JEFTINA SASTOJKA I OTERAJTE KOMARCE I MRAVE IZ KUĆE! Ovaj jednostavan trik ćete obožavati

Podeli vest

Ako imate problema sa bubama i komarcima u kući, ovo je rešenje za vas

Različiti mirisi, a posebno kombinacije nekoliko njih, lako i efikasno odbijaju invaziju insekata, pa ako ne želite da bacate novac na različite preparate, isprobajte ovaj jeftin domaći trik.

Sve što vam je potrebno jeste obično belo sirće, koje je i inače poznato kao jedan od najdragocenijih sastojaka u domaćinstvu. U bočicu sa raspršivačem sipajte sirće i vodu u odnosu 1:1, dobro promućkajte, pa nanesite po okvirima prozora i vrata svuda u kući, prenosi sajt "Apartment Therapy".

Ova smesa može da posluži i u druge svrhe - na primer sjajno otklanja fleke i prljavštinu sa stakla, pa je iskoristite i za pranje prozora i brisanje ogledala.

Foto: Shutterstock

 

Ako se pribojavate da će vam se kuća osećati na sirće, ne brigajte - postoji varijanta ove smese, ali sa dodatkom eteričnog ulja. U boci sa raspršivačem pomešajte pola šoljice alkoholnog sirćeta, 20 kapi eteričnog ulja od nane i šoljicu i po vode. Promućkajte i isprskajte okvire prozora i vrata.

Mravi ne podnose ni miris cimeta, pa pospite malo cimeta tamo gde se inače skupljaju. Isto deluje i limun - dovoljno je da sok ovog citrusa iscedite na kritične tačke.

Cimet ne vole ni moljci, pa u ormart stavite nekoliko štapića ovog začina u platnenoj vrećici.

Protiv mrava može da vam pomogne i prirodni sprej od kog momentalno beže. Pomešajte vodu, malo tečnog sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande, pa u to dodajte malo izmrvljenog lovora ili nane. Promućkajte i smesu nanesite na mesta na kom se skupljaju mravi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija