• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kuvajuzivo

06.08.2020

22:01

Evo kako da napravite najbolji DOMAĆI DŽEM od kajsija - potrebna su vam samo DVA SASTOJKA!

Recepti

Evo kako da napravite najbolji DOMAĆI DŽEM od kajsija - potrebna su vam samo DVA SASTOJKA!

Podeli vest

Uživaćete u svakom zalogaju!

Ukusan džem koji možete da mažete na hleb, palačinke…

Od ove količine dobija se 6 kg džema.

PICA NA DRUGAČIJI NAČIN! Napravite najukusniji ROLAT - potrebno vam je samo POLA SATA! Odlična ideja za DORUČAK!

Sastojci:

- 6 kg čišćenih kajsija
- 2 kg šećera
- 500 ml vode

Foto: Pixabay

Priprema:
Operite kajsije, odstranite koštice i nezdrave delove (koristite zrele i mekane kajsije za džem da bi bio ukusniji). U šerpu sipajte šećer, vodu i promešajte, pa ostavite da provri. Od trenutka kada provri, kuvajte još 6-7 minuta, dok se šećer ne ušpinuje. Zatim dodajte kajsije ravnomerno, pa kuvajte bez ikakvog mešanja oko 20 minuta. Posle tog vremena počnite da mešate i kuvajte oko sat vremena. Na početku je potrebno da mešate prilično često, a kada voće postane kašasto, sve vreme. Džem je gotov kada dobije takvu gustinu da se vidi dno šerpe prilikom mešanja.
Tegle operite, stavite u rernu i uključite na 120 stepeni i ostavite da se greju 20 minuta, pa vadite teglu po teglu neposredno pre sipanja džema. Tegla je na taj način vruća i neće pući kada se sipa vreo džem. Zatvoriti neoštećenim poklopcima, najbolje novim, i okrenute da se pasterizuje. Pokrijte tegle krpom i ostaviti ih da se ohlade, a posle odložite na neko tamno i hladno mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17