(VIDEO) RIBLJI PAPRIKAŠ U ŠERPI! Odlična ideja za današnji ručak

bakina kuhinja

08:43 Recepti 0

Bakina kuhinja | 04. 12. 2020.

(VIDEO) RIBLJI PAPRIKAŠ U ŠERPI! Odlična ideja za današnji ručak

Ukoliko nemate ideje za današnji ručak, mi imamo. Spremite riblji paprikaš, ali u šerpi

Potrebno je:

600 gr ribe po izboru

1 veća glavica crnog luka
mešavina smrznutog povrća
3 paprike sveže crvene
50 ml kuvanog paradajza
3-4 lista lorbera
crvena mlevena slatkai tucana ljuta paprika
bibera..ulja..soli
list i stablo celera
3 veća krompira

bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera pašknata. celera može i šaka graška) Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min. 

Dodati lovorov list može i neko zrno bibera seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati. 


Ubaciti na kocke krompiir, kuvani paradajz  i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu  bez kostiju. Kuvati još 20-30 min na tihoj vatri.

 Posoliti pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš redji. Dodati peršunov list i isključiti. 
Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.