ZAPEČENE PAPRIKE U PAVLACI! Recept koji MORATE DA PROBATE - može kao SALATA, ali i kao OBROK!

youtube/Bokina kuhinja

14:16 Recepti 0

domacirecepti.net | 04. 12. 2020.

ZAPEČENE PAPRIKE U PAVLACI! Recept koji MORATE DA PROBATE - može kao SALATA, ali i kao OBROK!

Ovo je kombinacija salate sa belim lukom, ali bez sirćeta i punjenih pohovanih paprika ali bez pohovanja, osvežava, razblažuje, a u isto vreme ima pun ukus. Nekome salata, a nekome prilog

Sastojci:

1kg mesnate babure paprike (može bilo koja paprika)
oko 1 kašika soli ili po ukusu
malo bibera, opet po ukusu
100 ml ulja
180 gr ili jedna mala kisela pavlaka
180 ml jogurta, opet jedna mala čaša (ukoliko je veće pakovanje, sve mere mogu da idu na 200 ml )
100 ml vode
1 kašika brašna
beli luk po ukusu (može biti svež, a i u granulama ili prahu)

youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Papriku očistiti od peteljki pa preseći po sredini i onda svaki deo zavisno da li su paprike manje ili veće na dva ili tri dela.

Premazati uljem tepsiju pa ređati papriku, prvo jedan red koji malo nauljimo, pospemo solju i biberom, pa drugi red.

Između naseckamo belog luka ili pospemo granulama ili prahom. Uradite to po ukusu, neko voli da se oseti beli luk više, a neko manje. Doduše ima i onih koji uopšte ne vole, u tom slučaju samo ga izostaviti.

Tako pripremljenu papriku staviti u rernu da se peče oko sat vremena. Procenite po paprici koju vi budete stavili treba li kraće ili duže da se peče.

Trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina rerne čak i zapekla, a na ubod viljšuskom da je mekana, nikako da se raspada.

Umutiti zatim kiselu pavlaku, jogurt i brašno, pa naliti vodu i opet umutiti. Na kraju dodati so i biber, može i peršunovog lista, malo belog luka i prahu ili granulama pa lagano prelivati preko paprike vodeći računa da svuda prelijete podjednako.

Paprika u tepsiji treba da je gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi kada se bude prelila cela bila u ovom "soku".

Vratiti u rernu još 30 minuta ili dok ne procenite da je dovoljno.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.