SOČNI BATACI IZ RERNE! Tajna je u SOSU - kako da ne budu SUVI, a da kožica ipak bude HRSKAVA!

Shutterstock

09:12 Recepti 0

domacirecepti.net | 25. 01. 2021.

SOČNI BATACI IZ RERNE! Tajna je u SOSU - kako da ne budu SUVI, a da kožica ipak bude HRSKAVA!

Predlog za ručak, kako da na jednostavan način spremite ručak a pri tome vam ostane vremena za nešto drugo. Uz batake pripremite prilog u vidu riže sa povrćem ili neku salaticu.

Sastojci:

4 bataka sa zabatcima
1 kašika suvog začina
1 kašičica brašna
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
prstohvat bibera, peršuna, bosiljka i vlašca
50 ml ulja
100 ml vode

Shutterstock

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni. Umutiti vodu, ulje, neutralnu pavlaku, suvi začin, ostale začine i senf.

Poslagati bratake i zabatke u tepsiju. Tepsija bi trebala da je manje, da se bataci slože jedan do drugog.

Preliti sa prethodno umućenom smesom i staviti da se peče. Baš zbog ovog preliva i tepsija bi trebalo da je manja, da bi bataci plivali u prelivu pre pečenja.

Peći oko 90 minuta uz povremeno okretanje.

Na kraju ostaviti gore stranu gde je kožica, jer će sad već višak vode ispariti i bataci će vireti iz preliva, pa ostaviti da se zapeče odgore.

Poslužiti toplo. Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.