
Shutterstock
Najbolji recept za SVINJSKU PLEĆKU IZ RERNE! Sočno meso, MEKANO KAO PUTER i neverovatan sos!
Ako volite svinjetinu i ne želite da satima stojite pored šporeta, ovo je recept za vas. Preipremite plećku u rerni, recept poznat kao "drpano prase" ili "pulled pork", a količina će biti dovoljna za dva dana...
Sastojci:
PROJARA sa MLADIM LUKOM i SLANINOM! BOGOVSKI doručak ili večera! /RECEPT/

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠENU PICU! Nećete se pokajati ako budete probali NJEGOV RECEPT! /FOTO/


2 kilograma svinjske plećke bez kosti Shutterstock
smeđi šećer
dimljena paprika
beli luk u prahu
mleveni kumin
konzerva piva
jabukovo sirće
kečap
senf
so, biber
ulje
Priprema:
Pomešajte začine, i dobro natrljajte meso. U posudi koja sme u rernu, najpre na ulju propržite meso sa svih strana, da dobije boju i koricu. Pazite jer začini mogu da zagore, pa često okrećite meso. Nalijte pivom da ogrezne, i znajte da ako spremate ovaj recept i za decu, pivo možete zameniti mešavinom vode i jabukovog sirćeta.
DA LI STE ZA ČIPS OD CVEKLE? Zdravija varijanta za sve koji ne mogu da odole GRICKALICAMA!

Rolovani ćureći file punjen pesto-sosom - PREDLOG ZA RUČAK KAO IZ RESTORANA!

Prebacite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite tri sata poklopljeno. Skinite poklopac i ostavite da krčka još oko sat vremena, dok meso ne počne da se "raspada" kada ga bocnete viljuškom.
Izvadite meso, a u sos dodajte po tri kašike senfa, kečapa, jabukovog sirćeta i smeđeg šećera. Začinite solju i biberom, pustite da provri i krčkajte dok se ne zgusne. Meso iskidajte viljuškom i vratite u sos, poslužite u zemičkama ili uz pomfrit, krompir pire, salatu...
PROJARA sa MLADIM LUKOM i SLANINOM! BOGOVSKI doručak ili večera! /RECEPT/
RECEPT ZA KEKS TORTU! Potreban vam je mikser i par sastojaka!
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
magazin.novosti/informer.rs | Sreda, 03. 03. 2021.