Najbolji recept za SVINJSKU PLEĆKU IZ RERNE! Sočno meso, MEKANO KAO PUTER i neverovatan sos!

Shutterstock

11:58 Recepti 0

mondo.rs/informer.rs | 07. 03. 2021.

Najbolji recept za SVINJSKU PLEĆKU IZ RERNE! Sočno meso, MEKANO KAO PUTER i neverovatan sos!

Ako volite svinjetinu i ne želite da satima stojite pored šporeta, ovo je recept za vas. Preipremite plećku u rerni, recept poznat kao "drpano prase" ili "pulled pork", a količina će biti dovoljna za dva dana...

Sastojci:

2 kilograma svinjske plećke bez kosti
smeđi šećer
dimljena paprika
beli luk u prahu
mleveni kumin
konzerva piva
jabukovo sirće
kečap
senf
so, biber
ulje

Shutterstock

Priprema:

Pomešajte začine, i dobro natrljajte meso. U posudi koja sme u rernu, najpre na ulju propržite meso sa svih strana, da dobije boju i koricu. Pazite jer začini mogu da zagore, pa često okrećite meso. Nalijte pivom da ogrezne, i znajte da ako spremate ovaj recept i za decu, pivo možete zameniti mešavinom vode i jabukovog sirćeta.

Prebacite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite tri sata poklopljeno. Skinite poklopac i ostavite da krčka još oko sat vremena, dok meso ne počne da se "raspada" kada ga bocnete viljuškom.

Izvadite meso, a u sos dodajte po tri kašike senfa, kečapa, jabukovog sirćeta i smeđeg šećera. Začinite solju i biberom, pustite da provri i krčkajte dok se ne zgusne. Meso iskidajte viljuškom i vratite u sos, poslužite u zemičkama ili uz pomfrit, krompir pire, salatu...

PROJARA sa MLADIM LUKOM i SLANINOM! BOGOVSKI doručak ili večera! /RECEPT/

RECEPT ZA KEKS TORTU! Potreban vam je mikser i par sastojaka!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.